Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Een middag aan zee door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Een middag aan zee
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 505 woorden
  • 14 december 2007
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
43 keer beoordeeld

Boekcover Een middag aan zee
Shadow

Veertien jaar geleden verdween Magda’s dochtertje Angela op een overvol strand. Haar verdwijning is nooit opgelost en Magda heeft nog altijd grote moeite om het verleden af te sluiten. Wanneer Magda op een dag haar mail checkt, leest ze een even mysterieus als schokkend bericht van een 'vriend' die meer weet van de verdwijning. Hij zegt haar dat ze het v…

Veertien jaar geleden verdween Magda’s dochtertje Angela op een overvol strand. Haar verdwijning is nooit opgelost en Magda heeft nog altijd grote moeite om het verleden af t…

Veertien jaar geleden verdween Magda’s dochtertje Angela op een overvol strand. Haar verdwijning is nooit opgelost en Magda heeft nog altijd grote moeite om het verleden af te sluiten. Wanneer Magda op een dag haar mail checkt, leest ze een even mysterieus als schokkend bericht van een 'vriend' die meer weet van de verdwijning. Hij zegt haar dat ze het verleden moet vergeten omdat de waarheid te verschrikkelijk zou zijn...

De politie beschouwt het bericht als nieuw bewijs en besluit de zaak te heropenen. Nieuwe mails en aanvullende getuigenverklaringen rakelen het verleden op, en Magda raakt steeds meer geobsedeerd door de vermissing van haar dochter. Ze vindt het onverteerbaar dat iemand meer weet dan zij en wil hoe dan ook weten wát er precies gebeurd is. Wanneer ook haar familie aandringt om het verleden te laten rusten, spoken steeds meer vragen door Magda’s hoofd. Wie is de mysterieuze mailer? Wat wil hij verborgen houden? En weet haar familie er misschien meer vanaf?

Een middag aan zee door Theo Hoogstraaten
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting
Magda is 14 jaar geleden haar kind Angela verloren. Dit is gebeurd door haar zus Sanne die met Angela op het strand was en haar daar is kwijtgeraakt. Na 14 jaar is nog steeds niet bekend wat er precies is gebeurd, en of ze nog wel of niet leeft.
Het is feest van Magda’s moeder. Ze zitten in een restaurant. De 2 kinderen( Jennifer en Jasper ), zijzelf, Sanne, Erik, vader en moeder, en Wilma en Jeroen. Na een tijdje begint Jennifer, Erik een beetje uit te dagen. Hij vindt het niet leuk en loopt boos het restaurant uit. Die avond besluiten Sanne, Jennifer en Jasper om maar even bij Magda te logeren. De volgende dag op school loopt ze haar kantoor in en opent ze haar e-mails. De laatste die ze opent is van een hotmail adres. Ze ziet de e-mail en wordt ineens helemaal bleek. Er staat:’’Je moet proberen haar te vergeten. Geloof me, je zult haar niet terugzien. Daarvoor is wat er is gebeurd te verschrikkelijk. Een vriend’’. Nadat z is bijgekomen stuurt ze wat terug en maakt melding bij de politie. Rechercheur Gal maakt zo de zaak weer open. In de aankomende tijd worden er nog meer mailtjes gestuurd. Tussen Erik en Sanne komt het goed, ze gaan weer bij elkaar wonen. Maar Jennifer wil niet meer bij haar vader wonen. De eerst komende tijd blijft ze nog bij Magda wonen. Magda weet inmiddels al wel dat de geheimzinnige mailer de schoolkrant van haar school waar zij directeur van is heeft gelezen met haar interview erin. Ook Sanne begint zich steeds raarder te gedragen. Zo wordt zij ook als een soort van verdachte gezien. Op een dag als Jasper thuiskomt ligt zijn moeder op de grond. Jasper rent naar de buren die de politie bellen. Zo wordt Sanne opgenomen in het ziekenhuis. Als het bezoekuur bijna is afgelopen, gaat Magda nog snel even langs bij Sanne. Ze praten wat, waarom ze geprobeerd heeft zelfmoord te plegen. Magda komt zo niet veel meer te weten over Angela. Later als Sanne weer wat beter is weet Magda zeker dat Sanne weet wat er met Angela is gebeurd. Ook is ze al gebeld door de geheimzinnige mailer. Sanne kan niet meer ontkennen en vertelt zo het verhaal. De foto van de lichtgetinte man, waar ze met Angela naar binnen was gegaan. Ze vertelt alleen niet dat ze verstoppertje gingen doen, en wat er is gebeurd met Angela.
De lichtgetinte man kan het niet meer aan, hij geeft zichzelf aan bij rechercheur Gal. Hij vertelt het zelfde verhaal als Sanne, alleen hij vertelt ook dat hij 2 weken later Angela had gevonden. Dat was ergens in zijn eigen huis, maar van binnen kon je dat niet open maken zodat Angela er niet uit kon. Omdat het zo stonk heeft hij hem bij het vuilnis gedaan. Rechercheur Gal besluit omdat het zo vreselijk is gegaan het maar niet te vertellen aan Magda. Hij vertelt haar alleen dat het onderzoek wordt gestopt, omdat Angela niet meer in leven kan zijn,

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een middag aan zee door Theo Hoogstraaten"