Een gang met gele deuren door Rom Molemaker

Beoordeling 5
Foto van Blackegal
Boekcover Een gang met gele deuren
Shadow
  • Boekverslag door Blackegal
  • 3e klas havo | 351 woorden
  • 22 mei 2018
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5
4 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
159
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Jonge Jury (2007 Genomineerd)

Boekcover Een gang met gele deuren
Shadow
Een gang met gele deuren door Rom Molemaker
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Ik heb het boek Een gang met gele deuren gekozen omdat het me een leuk boek leek en omdat ik geen zin had om te lang een boek uit te zoeken.

Het verhaal begint als Martjes (hoofdpersonage) vader een nieuwe baan aangeboden krijgt. Hij neemt die baan aan, maar het is in een andere stad, dus moeten Martje en haar vader verhuizen naar IJsselstein. Martje vindt dit allemaal niet leuk, want ze moet al haar vrienden en vriendinnen achterlaten.

In IJsselstein ontmoet ze al snel een nieuwe mensen, waaronder een criminele bendeleidster, Gabriele, een jongen, Glen, en een klasgenoot, Brenda, die altijd naast Martje komt zitten. Brenda is niet de populairste uit de klas (niet iedereen mag haar). Nadat Martje op de markt een pet en een mooi armbandje steelt, komt Gabrielle naar haar toe. Ze heeft toevallig gezien dat Martje die pet en het armbandje jatte. Gabrielle begint meteen te dreigen dat ze gaat klikken over het stelen als Martje niet bij hun criminele groepje komt.

Uiteindelijk gaat Martje dan ook bij dat criminele groepje en ze komt er al snel achter dat de ex van Gabrielle, Kars, een andere criminele bende heeft, en een nieuwe vriendin, Merel. Dat vindt Gabrielle niet leuk en daardoor wordt ze zo woest dat ze op het perron Martje tegen Merel aan duwt, waarna merel recht voor de tram valt. Uiteindelijk blijkt dat Merel voor de tram is gekomen en dat ze het niet overleeft heeft en dat, door alle verwarring, Martje de schuld krijgt met als gevolg dat ze de gevangenis in moet, totdat er een definitieve uitspraak is over wat er is gebeurd.

In de gevangenis leert ze een ander meisje kennen, Gladys, die ook vastzit. Gladys helpt Martje om een zo goed als normaal leven te leiden in de gevangenis. Net op het punt dat Martje schuldig word verklaard, stapt er een onbekende getuige naar voren, die Martjes onschuld kan bewijzen en die op plaats delict was en alles heeft gezien. Hierdoor krijgt uiteindelijk Gabrielle de schuld van de dood van Merel.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een gang met gele deuren door Rom Molemaker"