Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 273 woorden
  • 7 augustus 2006
  • 141 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
141 keer beoordeeld

Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dreadlocks en Lippenstift

Maren Stoffels is 17 jaar en heeft al een succesvol boek geschreven. Dreadlocks en lippenstift.

Samenvatting:
Sofie moet met haar ouders in de zomervakantie 3 weken mee, op vakantie. Ze moet haar vriendje Tygo dus 3 weken missen. Op vakantie belt ze met hem en ze hoort een meisje op de achtergrond. Ze hoort opeens niks meer. Zal die vreemd gaan? Ze denkt van wel en neemt dus wraak door ook vreemd te gaan met de leuke Menno op de camping.. Maar ze wordt echt verliefd en ze zoenen elke avond op het bankje. Ook krijgt ze een sterke band met de zus van Menno: Floor. Het omgekeerde persoon van Sofie, maar het blijkt toch heel erg te klikken.

Weer op school, blijkt het dat Tygo helemaal niet vreemd is gegaan en de problemen beginnen. Opeens doen haar vriendinnen ook heel raar en gaan opeens met de huppelkut van hun klas om. (Tygo en de vriendinnen van Sofie zitten in een andere klas, vanwege hun verschillende richtingen) Sofie raakt na een tijdje ook haar vriendinnen kwijt door die huppelkut die Robin heet. Sofie heeft helemaal geen leuke klas, tot ze het meisje Roosmarijn leert kennen. Ze blijkt heel aardig te zijn, maar ze komt niet op kamp, doordat haar moeder op sterven ligt.


Sofie worstelt zich door al haar problemen met Tygo, haar vriendinnen en Roosmarijn uit. Ze bespreekt al haar problemen met Floor, haar vakantie vriendin. Aan elkaar vertellen ze al hun problemen.

Het is een heel spannend boek, ik kon niet stoppen met lezen, dus als je ook nieuwsgierig bent wat er verder in gebeurd moet je het boek ook maar lezen!!

REACTIES

L.

L.

k vind het een heel leuk boek, omdat het ook best leerzaam is.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels"