Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Donna Lisa door Mirjam Oldenhave

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Donna Lisa
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 342 woorden
  • 11 september 2003
  • 190 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
190 keer beoordeeld

Boekcover Donna Lisa
Shadow

Om te bewijzen dat Donna en Lisa echt beste vriendinnen zijn, geven ze elkaar spannende opdrachten. Zoals: neem een piercing door je wenkbrauw. Of: neem verkering met Tonnie, de absolute sukkel van de klas. Als Lisa verkering aan Tonnie vraagt, wil ze het de volgende dag gewoon weer uitmaken. Makkelijke opdracht! Maar het loopt heel anders dan ze dacht...

Om te bewijzen dat Donna en Lisa echt beste vriendinnen zijn, geven ze elkaar spannende opdrachten. Zoals: neem een piercing door je wenkbrauw. Of: neem verkering met Tonnie, de ab…

Om te bewijzen dat Donna en Lisa echt beste vriendinnen zijn, geven ze elkaar spannende opdrachten. Zoals: neem een piercing door je wenkbrauw. Of: neem verkering met Tonnie, de absolute sukkel van de klas. Als Lisa verkering aan Tonnie vraagt, wil ze het de volgende dag gewoon weer uitmaken. Makkelijke opdracht! Maar het loopt heel anders dan ze dacht...

Donna Lisa door Mirjam Oldenhave
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Donna Lisa
Mirjam Oldenhave Hoofdpersonen Donna: Donna gaf Lisa het opdracht en later ging zij ook tegen Lisa op. Zij heeft ontkend dat zij de opdracht heeft verzonnen. Maar later heeft zij toch gezegd dat zij degene was die de gemene opdracht heeft verzonnen. Lisa: Lisa is eigenlijk de echte hoofdrol. In de boek praten ze over een zekere ‘ik’ dat‘ik’ was Lisa. Lisa was ook degene die verkering moest nemen met Tonnie. Samenvatting Donna en Lisa zijn hartsvriendinnen. Zij hebben een leuk spel bedacht. De een moest een opdracht verzinnen voor de andere. De ene keer moest iemand haar lippen paars verven en de andere keer een piercing door haar wenkbrauw nemen. Ze deden deze opdrachten om te bewijzen dat ze vriendinnen van elkaar waren. En de laatste twee opdrachten waren:Donna moest ‘s nachts naar Lisa’s huis gaan en Lisa moest verkering nemen met Tonnie. Hij was in de groep van S (stomme kinderen). Ook was er M en L van middelmatige en leuke kinderen. Maar die laatste liep niet zoals gepland. Tonnie nam het erg serieus en Lisa had niet moed genoeg om tegen Tonnie te zeggen dat het over is. Dat werd een ramp, want Lisa loog tegen Donna door te zeggen dat het over was. Dan was er ook een probleem want er werd bekend dat de geld dat Tonnie Lisa van heeft getrakteerd gestolen was. Maar Tonnie heeft Lisa niet verraden. En ook op het verjaardag van Lisa kwam er niemand omdat Donna er voor heeft gezorgd dat niemand meer iets van Lisa wilde weten. Er kwamen alleen de S en XS kwamen er. Maar het kon Lisa niet schelen zij was allang blij dat er iemand naar haar partijtje kwam. Maar uiteindelijk is alles goed uitgekomen. Donna en Lisa werden weer vriendinnen.
Conclusie Het was en leuk boek en ik vond het leuk om een samenvatting over het boek te schrijven. Het was heel erg interessant. Het gaat een beetje over alles en dat was het keukste dat ik von aan het boek.

REACTIES

M.

M.

Vrij slecht geschreven.. Nogal veel fouten voor HAVO/VWO, Angele.

19 jaar geleden

L.

L.

hoi

een hele goeie samenvatting, die ik goed kan gebruiken voor mijn boekbespreking voor de klas. Nu moet ik het alleen nog in mijn hoofd proppen.

1 ding was slecht: de lidwoorden de, het had je steeds omgedraait kijk er ff naar het klopt niej.

groetjes lorraine

19 jaar geleden

K.

K.

ik vind het een slechte boekbespreking!!!!

13 jaar geleden

F.

F.

ik vind het een goede samenvatting, ik moest ook een boekverslag maken, en ik heb het ook over dit boek gedaan. ik vond het ook zelf een heel erg leuk boek. een echte aanrader dus.

12 jaar geleden

M.

M.

ik vind de samenvatting niet zo goed & het kopje van de hoofdpersonen is niet echt goed ingedeeld & geschreven

12 jaar geleden

X.

X.

ik vond het een goede boekbespreking voor iemand van groep 6,zeker nier voor iemand van HAVO/VWO ...SORRY

11 jaar geleden

S.

S.

heeyx
ik hou mijn boekbespreking over dit boek!!
en ik wil eigenlijk een voorbeeld van een boekbepreking van dit boek..
heeft iemand die mischien?
zoja plaats een reactie zodat ik er ff iets van kan overnemen
dikke kus !!
opdracht voor:de lezer
van: sanne
xx succes

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Donna Lisa door Mirjam Oldenhave"