In Het leven van een loser maak je kennis met de antiheld Bram Botermans, die in zijn logboek zijn alledaagse levensgebeurtenissen noteert. Bram doet zo zijn best om het te maken op de middelbare school, maar hij botst van de ene struikelblok tegen de andere. Het leven van een loser neemt je mee in een wereld vol hilarische en grappige belevenissen die je zullen doen bulderen van het lachen.

Bram Botermans wil graag beroemd later, maar dat idee kan hij best maar even aan de kant schuiven. Nu zit hij in de brugklas tussen kleine kinderen en lange slungels en iedereen vindt hem een sukkel. Bram streeft ernaar om de populairste jongen van de school te worden. Hij schrijft zich in om penningmeester te worden bij de leerlingenraad en hij besluit om spieren te kweken voor de worstelwedstrijd. De jongen heeft er ook alles voor over om in het jaarboek op de bladzijde van de Klassenfavorieten te belanden. Helaas lopen Brams snuggere plannen telkens in het water ...

Gelukkig heeft hij Theo, zijn beste vriend, maar tegelijkertijd ook de grootste sufkop van zijn jaar. Samen beleven Bram en Theo de gekste avonturen. Ze schrijven zich in om striptekenaars te worden van de schoolkrant, ze willen de grootste sneeuwman aller tijden maken en ze moeten een worstelcursus volgen op school. Theo en Bram worden ook samen klaar-over. Elke middag moeten ze de kleuters naar huis brengen en ze krijgen warme chocolademelk voor de dagopening. Dat ziet Bram wel zitten, want klaar-overs krijgen meer gezag én ze hebben ’s middags een halve les minder wiskunde.

Op een dag brengt Bram de kleuters alleen naar huis omdat Theo een overhoring heeft. Bram terroriseert de kleuters door hen achterna te lopen met een regenworm en Theo krijgt door een misverstand de schuld. De vriendschap tussen de twee is over. Zou Bram beter af zijn zonder Theo? Op een dag maken de twee ruzie, maar de Kaas zorgt ervoor dat ze weer vrienden zijn. De Kaas is een gore plak kaas die al sinds maart op het basketbalveld ligt. Als je de Kaas aanraakt, dan heb je de KaasTik. En als je de KaasTik hebt, blijft iedereen zo ver mogelijk uit je buurt.

Enkele pestkoppen van de zesde klas laten Theo de Kaas opeten. De volgende dag merken enkele jongens op dat de gevreesde Kaas verdwenen is! Bram neemt het op voor Theo door te zeggen dat hij de Kaas heeft opgeruimd. Maar ... nu denkt iedereen natuurlijk dat Bram de KaasTik heeft! Bram kan het weinig schelen, want hij is vooral blij dat hij weer met Theo kan rondhangen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.