Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Diary Of A Wimpy Kid door Jeff Kinney

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Diary Of A Wimpy Kid
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 435 woorden
  • 1 juni 2017
  • 79 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
79 keer beoordeeld

Boekcover Diary Of A Wimpy Kid
Shadow

Being a kid can really stink. And no one knows this better than Greg Heffley, who finds himself thrust into middle school, where undersized weaklings share the hallways with kids who are taller, meaner, and already shaving.

 

In Diary of a Wimpy Kid, author and illustrator Jeff Kinney introduces us to an unlikely hero. As Greg says in his diary: ‘Just don…

Being a kid can really stink. And no one knows this better than Greg Heffley, who finds himself thrust into middle school, where undersized weaklings share the hallways with kids w…

Being a kid can really stink. And no one knows this better than Greg Heffley, who finds himself thrust into middle school, where undersized weaklings share the hallways with kids who are taller, meaner, and already shaving.

 

In Diary of a Wimpy Kid, author and illustrator Jeff Kinney introduces us to an unlikely hero. As Greg says in his diary: ‘Just don’t expect me to be all “Dear Diary” this and “Dear Diary” that.

 

Luckily for us, what Greg Heffley says he won’t do and what he actually does are two very different things.

Diary Of A Wimpy Kid door Jeff Kinney
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

In Het leven van een loser maak je kennis met de antiheld Bram Botermans, die in zijn logboek zijn alledaagse levensgebeurtenissen noteert. Bram doet zo zijn best om het te maken op de middelbare school, maar hij botst van de ene struikelblok tegen de andere. Het leven van een loser neemt je mee in een wereld vol hilarische en grappige belevenissen die je zullen doen bulderen van het lachen.

Bram Botermans wil graag beroemd later, maar dat idee kan hij best maar even aan de kant schuiven. Nu zit hij in de brugklas tussen kleine kinderen en lange slungels en iedereen vindt hem een sukkel. Bram streeft ernaar om de populairste jongen van de school te worden. Hij schrijft zich in om penningmeester te worden bij de leerlingenraad en hij besluit om spieren te kweken voor de worstelwedstrijd. De jongen heeft er ook alles voor over om in het jaarboek op de bladzijde van de Klassenfavorieten te belanden. Helaas lopen Brams snuggere plannen telkens in het water ...

Gelukkig heeft hij Theo, zijn beste vriend, maar tegelijkertijd ook de grootste sufkop van zijn jaar. Samen beleven Bram en Theo de gekste avonturen. Ze schrijven zich in om striptekenaars te worden van de schoolkrant, ze willen de grootste sneeuwman aller tijden maken en ze moeten een worstelcursus volgen op school. Theo en Bram worden ook samen klaar-over. Elke middag moeten ze de kleuters naar huis brengen en ze krijgen warme chocolademelk voor de dagopening. Dat ziet Bram wel zitten, want klaar-overs krijgen meer gezag én ze hebben ’s middags een halve les minder wiskunde.

Op een dag brengt Bram de kleuters alleen naar huis omdat Theo een overhoring heeft. Bram terroriseert de kleuters door hen achterna te lopen met een regenworm en Theo krijgt door een misverstand de schuld. De vriendschap tussen de twee is over. Zou Bram beter af zijn zonder Theo? Op een dag maken de twee ruzie, maar de Kaas zorgt ervoor dat ze weer vrienden zijn. De Kaas is een gore plak kaas die al sinds maart op het basketbalveld ligt. Als je de Kaas aanraakt, dan heb je de KaasTik. En als je de KaasTik hebt, blijft iedereen zo ver mogelijk uit je buurt.

Enkele pestkoppen van de zesde klas laten Theo de Kaas opeten. De volgende dag merken enkele jongens op dat de gevreesde Kaas verdwenen is! Bram neemt het op voor Theo door te zeggen dat hij de Kaas heeft opgeruimd. Maar ... nu denkt iedereen natuurlijk dat Bram de KaasTik heeft! Bram kan het weinig schelen, want hij is vooral blij dat hij weer met Theo kan rondhangen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Diary Of A Wimpy Kid door Jeff Kinney"