Desnoods met geweld door Jan de Zanger

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Desnoods met geweld
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 507 woorden
  • 30 oktober 2015
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
4 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1986
Pagina's
132
Geschikt voor
bovenbouw
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Desnoods met geweld
Shadow
Desnoods met geweld door Jan de Zanger
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

1 Korte inhoud van het verhaal

Als Lex en zijn vriendinnetje Sandra worden bedreigd gaat het helemaal mis. Een groep genaamd ‘’White Power’’ stopt dreigbrieven tussen hun fiets en in hun tas. Ook worden een paar weken later de muren van de school beklad door White Power. Ook is er een dreigbrief gevonden in de tas van elke buitenlander op hun school. Sandra zit bij een soort groep die er achter gaat komen wie White Power is en welke personen erin zitten. Er zitten alleen maar buitenlanders in de groep en er mogen geen blanken bij om een bepaalde reden. Ook Lex laat het niet zitten. Hij gaat samen met Inez (een vriendin) iemand achtervolgen die ze nogal verdacht vinden doen en waarvan ze denken dat ie bij White Power zit. Uiteindelijk weten ze de groep te pakken te krijgen en die worden goed verhoord door de school waar Lex op zit. Lex had geprobeerd de jongens (White Power) in zijn eentje te pakken maar dat was bijna verkeerd afgelopen. Dit was de samenvatting van mijn boek.

2 Informatie over de schrijver

De schrijver van het boek is Jan de Zanger. De thema’s die ie bij dit boek heeft gekozen zijn geweld, liefde en discriminatie. Zijn stijl van schrijven is dat ie het verteld op een manier alsof je er echt in zit. Alsof jij de hoofdpersoon (Lex) bent. De bedoeling van het boek is dat het een goed boek moet worden dat veel gat verkopen. Ook wil hij hiermee discriminatie verminderen/stoppen. En hij wil ook hiermee bereiken mensen wat leren namelijk dat je niet moet discrimineren.

3 Bespreking van de opbouw van het boek

Wat er opvalt aan de beschrijving van de werkelijkheid van het boek is dat het boek heel echt lijkt omdat er in het echte leven ook veel mensen worden gediscrimineerd en worden in elkaar geslagen. De bedoeling van de schrijver is dat hij mensen iets wil leren namelijk dat je geen buitenlanders moet discrimineren. Het thema van het boek is liefde, geweld en discriminatie. De hoofdpersonen zijn Lex en Sandra. Het perspectief is dat je alles ziet vanuit de ogen van de hoofdpersoon. De tijd waarin het boek zich afspeelt is het verleden ergens in 1980. De chronologie van het boek is dat het een logische volgorde heeft en de gebeurtenissen gebeuren na elkaar. Het eind van het boek eindigt dat de groep White Power wordt opgepakt en het eindigt goed.

4 Eigen mening over het boek

De verwachtingen die ik had toen ik het boek koos waren dat ik dacht dat het met liefde te maken had. Mijn eindoordeel is dat ik het een spannend boek vind vanwege de gebeurtenissen en de spanning in het boek en de liefde. Bijv. als iemand in elkaar geslagen wordt en als ie verliefd is. Het boek heeft me iets gebracht over discriminatie.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Desnoods met geweld door Jan de Zanger"