Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De wetten door Connie Palmen

Beoordeling 3.3
Foto van een scholier
Boekcover De wetten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 372 woorden
  • 26 april 2002
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 3.3
28 keer beoordeeld

Boekcover De wetten
Shadow

25 jaar geleden verscheen De wetten, een van de succesvolste literaire Nederlandse debuutromans aller tijde. Binnen een jaar werden er meer dan 400.000 exemplaren van verkocht en het boek kende een internationale zegetocht: het won het Gouden Ezelsoor voor het bestverkochte literaire debuut, werd vertaald in 25 landen, werd verkozen tot European Novel of the Year 1992…

25 jaar geleden verscheen De wetten, een van de succesvolste literaire Nederlandse debuutromans aller tijde. Binnen een jaar werden er meer dan 400.000 exemplaren van verkocht en h…

25 jaar geleden verscheen De wetten, een van de succesvolste literaire Nederlandse debuutromans aller tijde. Binnen een jaar werden er meer dan 400.000 exemplaren van verkocht en het boek kende een internationale zegetocht: het won het Gouden Ezelsoor voor het bestverkochte literaire debuut, werd vertaald in 25 landen, werd verkozen tot European Novel of the Year 1992 en werd genomineerd voor de International IMPAC Dublin Literary Award.

 

Na 25 jaar is De wetten, Connie Palmens sublieme roman over een vrouw die in zeven jaar tijd zeven mannen ontmoet, nog altijd een reeks liefdesgeschiedenissen en tegelijk een unieke bildungsroman.

 

Na De wetten, schreef Connie Palmen (1955) nog vijf andere romans, een novelle, essays en het Logboek van een onbarmhartig jaar.

De wetten door Connie Palmen
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Mijn lezersverwachting was dat het boek zou gaan over een vrouw die alleen in het leven staat, verscheidene mannen ontmoet en daar een bepaalde tijd mee doorbrengt. Er wordt dan veel ingegaan op de beroepen van de mannen, die zij ontmoet. De lezersverwachting is uitgekomen het gaat zoals ik het beschreven had. In het boek komen verscheidene openplekken voor, ieder hoofdstuk heeft als openplek; wat trekt haar tot de mannen aan. Ook heeft ieder hoofdstuk een lange spanningsboog het begint wanneer ze de man ontmoet en eindigt wanneer ze elkaar niet meer zien. In het hele boek wordt gebruik gemaakt van vertraging als manipulatietechniek, wanneer je denkt dat er antwoord komt op een vraag gaan ze nog weer verder op je vraag in en krijg je dus later het antwoord. De openplek in het eerste hoofdstuk is; wat houden alle astrologische tekens en woorden in. Dit is tevens ook een lange spanningsboog, het begint wanneer de astroloog vertelt hoe de ik-figuur in elkaar steekt en eindigt na de uitleg van de tekens. De openplek in het tweede hoofdstuk is; waarom ziet de epilepticus zijn ziekte als zijn redding. Dit is tevens ook een korte spanningsboog, het begint wanneer de epilepticus vertelt over zijn ziekte en eindigt wanneer de epilepticus vertelt dat het hem heel gemaakt heeft en hij niet meer zonder kan. De openplek in het derde hoofdstuk is; waarom volgen veel oude mensen de filosofie colleges. De openplek in het vierde hoofdstuk is; waarom gaat ze zo intiem met (ex) priester om. De openplek in het vijfde hoofdstuk is; waarom heeft de ik-figuur een verhouding met de fysicus terwijl hij een vrouw en kinderen heeft. De openplek in het zesde hoofdstuk is; waarom wil de kunstenaar geen kunstenaar zijn. Mijn mening over het boek: Ze gebruikte best wel moeilijke woorden, bij sommige woorden kon je de betekenis niet uit de zin halen en dus moest ik een woordenboek gebruiken. Het was zeker een mooi boek, het gaf soms omschrijvingen die ik nooit achter die dingen had gezocht. Het eerste hoofdstuk was het moeilijkst met al die astrologische tekens en woorden, dat werd later wel uitgelegd maar dat was ook nog moeilijk te begrijpen. Dus een mooi boek met veel moeilijke woorden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De wetten door Connie Palmen"