De verdovers door Anna Enquist

Beoordeling 4
Foto van een scholier
Boekcover De verdovers
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 309 woorden
  • 11 november 2014
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 4
12 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2011
Pagina's
306
Geschikt voor
bovenbouw
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover De verdovers
Shadow

Wanneer psychotherapeut Drik de Jong na een periode van rouw – zijn vrouw overleed na een lang ziekbed – een nieuw begin maakt met zijn professionele werkzaamheden, krijgt hij al snel te maken met een jonge patiënt, de student psychiatrie Allard Schuurman, op wie hij totaal geen grip krijgt. De relatie wordt nog gecompliceerder wanneer Schuurman hem v…

Wanneer psychotherapeut Drik de Jong na een periode van rouw – zijn vrouw overleed na een lang ziekbed – een nieuw begin maakt met zijn professionele werkzaamheden, kri…

Wanneer psychotherapeut Drik de Jong na een periode van rouw – zijn vrouw overleed na een lang ziekbed – een nieuw begin maakt met zijn professionele werkzaamheden, krijgt hij al snel te maken met een jonge patiënt, de student psychiatrie Allard Schuurman, op wie hij totaal geen grip krijgt. De relatie wordt nog gecompliceerder wanneer Schuurman hem vertelt dat hij met zijn studie stopt en anesthesiologie gaat doen. Uit wat hij verder te horen krijgt, kan hij opmaken dat Schuurman onder de vleugels komt van anesthesiologe Suzan, Driks zus, getrouwd met zijn beste vriend Peter. Drik verzuimt Allard van deze verstrengeling op de hoogte te brengen. Met alle noodlottige gevolgen van dien.

De verdovers door Anna Enquist
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

2 hechte gezinnen. Drik, Peter & Suzan, en de dochter van Peter en Suzan, Roos. Ze hebben een rouwperiode achter de rug van Driks vrouw, Hanna. Drik en Peter werken als psycholoog en Suzan als anesthesioloog. Roos studeert nog, en is onlangs vertrokken uit haar ouderlijk huis. Ze heeft geen vertrouwen meer in haar ouders sinds de dood van Hanna.
Drik gaat weer aan het werk, voor het eerst sinds Hanna’s ziekbed. Hij krijgt een leerling in therapie, Allard Schuurman. Deze jongen geeft hem een onbehaaglijk gevoel. Suzan gaat onderdoor aan hoe de relatie met haar dochter Roos nu is. Suzan laat haar pijn niet voelbaar worden, maar gaat harder en harder werken om de pijn te verlichten.
Drik heeft weer een sessie met Allard en hij vertelt dat hij nu in een ziekenhuis wil werken als anesthesioloog. En hij is helemaal weg van zijn supervisor, Suzan. Drik heeft in de gaten dat de relatie van Allard en Suzan meer dan alleen zakelijk is. Als Allard hem verteld dat hij met Suzan naar bed is geweest, kan Drik het niet meer aan. Zeker niet als hij erachter komt dat Allard ook een relatie heeft met Roos, waar Suzan al van op de hoogte was. Suzan ziet in dat ze fout is, en beëindigd de relatie met Allard.
Hij onderneemt een zelfmoordpoging, en Drik red hem op het nippertje. Maar als Suzan nog een keer met Allard aan het vrijen is, worden ze betrapt door een collega, en die vertelt Peter over de affaire. Hij confronteert haar hiermee, maar ze ontkent. Dan komt Roos binnen, overstuur, vol haat voor haar moeder. Allard heeft bekent aan Roos. Peter en Roos vertrekken, met veel afgunst voor Suzan. Allard pleegt vervolgens zelfmoord, Peter vertrekt naar Tanzania, en Drik blijft bij Suzan. Roos wil geen contact meer met haar moeder.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De verdovers door Anna Enquist"