De onmogelijke dood door Ian Rankin

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover De onmogelijke dood
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas aso | 453 woorden
  • 5 oktober 2015
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
3 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2012
Pagina's
398
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover De onmogelijke dood
Shadow
De onmogelijke dood door Ian Rankin
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Rechercheur Paul Carter is schuldig bevonden aan een ambtsmisdrijf, maar doordat er enkele collega’s zijn die hem de hand boven zijn hoofd houden, moet Malcolm Fox en zijn team van Interne Zaken de situatie gaan onderzoeken.

Het onderzoek wordt gestoord door een geënsceneerde zelfmoord van de nonkel van Paul Carter. In het huis van die Alan Carter treft Malcolm veel interesse aan voor een ‘zelfmoord’ van ene Francis Vernal. Hij was een belangrijk personage in een politiek partij in Schotland (waar het verhaal zich afspeelt) die een afhankelijk communistisch Schotland wil. De dichte kring rond Vernal wist echter dat dit niet om een zelfmoord ging… Malcolm had dit na enig opzoekwerk ook gevonden. Malcolm had veel aandacht voor de moord op Francis Vernal, die in de jaren 80 ook geschaduwd werd door de MI5, en waarover in de pers ook weinig vertelt werd.

Malcolm begint meer en meer te weten te komen over de dood van Vernal totdat hij op een gegeven moment de connecties begint te leggen, want in die radicale partij van in de jaren 80 waren het enkel jonge gasten met radicale ideeën, en dus waren er bijnamen. Een undercoveragente van MI5 die goed bevriend was met Vernal bleek een korpschef te zijn. Doordat hij teveel wist volgens sommige begon hij de gevolgen te voelen. Malcolm kreeg het gevoel achtervolgt te worden en in zijn huis werd ingebroken en enkel zijn laptop, een boek over de situatie van de jaren 80, en een USB-stick werden meegenomen.

Terwijl Malcolm naar een comic keek met een personage in die Hawkeye Pierce heette, net zoals ene Hawkeye van in de partij. Toevallig vond hij dat niet dat de man van de korpschef Pears als achternaam had, na een confrontatie van Pears met een oude kameraad tijdens een publieke toespraak werd het snel duidelijk dat het zien van de oude kameraad invloed had op de manier van spreken van Pears. Malcolm wist genoeg, maar werd opgebeld door Pears voor een ontmoeting.

Malcolm was voorbereid en nam de nodige audioapparaten mee. Tijdens een rit met Pears werd het al snel duidelijk dat Pears een plan had om het voor eens en voor altijd het verleden achter zich te leggen. Tijdens de rit bleek Pears de moordenaar te zijn Alan Carter omdat hij zich ook teveel bemoeide met de zaak Vernal.

Pears rijdt terug naar de plek waar hij 20 jaar geleden Vernal had doodgeschoten. Daar ging hij ervoor zorgen dat Malcolm zichzelf zou ophangen. Maar Malcolm kon nog net ontsnappen en hield er buiten een schampschot na niets aan over.

Zowel Pears als de korpschef worden opgepakt. En dat is dan ook het einde van het boek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.