Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De ogen van de condor door Lydia Rood

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover De ogen van de condor
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 415 woorden
  • 25 mei 2009
  • 99 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
99 keer beoordeeld

Boekcover De ogen van de condor
Shadow
De ogen van de condor door Lydia Rood
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekverslag De ogen van de condor

Titel: De ogen van de condor
Schrijver:Lydia Rood

Het hoofdprobleem:

Ramiro is een jongen van 15 jaar. Samen met zijn oma Doña Marta woont hij in een klein dorpje in Colombia, San Isidoro. Op een dag vallen de paramilitairen het dorp binnen. Ramiro en zijn oma vluchten. Dit is niet iedereen in het dorp gelukt. De ouders van Miguel, zijn beste vriend, zijn dood en Miguel’s zus, Liseth is door de paraco’s meegenomen. In de stad komt Ramiro zijn vriend weer tegen en hij wil samen met Miguel Liseth gaan bevrijden door zich bij de guerrilla aan te sluiten. Bij de guerrilla krijgen ze alle twee een nieuwe naam. Ramiro wordt Rafael en Miguel wordt Ernesto. In het kamp ontmoeten ze Cesar en zijn jongere neefje Pacho waar ze goede vrienden mee worden. Bij de guerrilla worden de twee zwaar getraind. Het gaat allemaal goed tot ze op en dag horen dat er een overloopster komt. Dit blijkt Liseth te zijn. Nadat ze klaar was met haar training bij de paramilitairen was ze bij het kamp gekomen. Maar over haar ontsnappingen en hoe ze het kamp heeft weten te vinden vertelt ze niets. Ramiro besluit nu Liseth er bij is een verbond te vormen, de vijf wolven.
Een paar dagen nadat Liseth zich bij de guerrilla’s heeft aangesloten, wordt het kamp door de para’s gevonden. Het kamp wordt snel afgebroken en ze vluchten. Tijdens hun vlucht komen de guerrilla’s dicht langs het oude dorp van Ramiro. De vijf wolven zien dit als hun kans om weg te gaan van de guerrilla’s en weer een normaal leven te leiden. Maar dat gebeurt niet. San Isidoro is verlaten. Ze haasten zich terug naar de guerrilla’s. Met een smoes zijn ze weer binnen. Dan ontdekken ze dat Liseth in haar horloge een peilzender droeg, ze is dus een spion. Maar als ze haar willen executeren is ze verdwenen. Als de guerrilla’s een landmijn willen plaatsen worden ze door de militairen gesnapt. Ramiro en een paar anderen geven zich direct over. De militairen laten hen gaat. Uiteindelijk komen ze weer bij Ramiro’s oma terecht, die in een boerderij voor gevluchte gezinnen woont.


Bijproblemen:
Ramiro vindt Liseth leuk. In het begin weet hij zelf nog niet echt dat hij haar leuk vindt, maar later komt hij er achter had hij haar wel leuk vindt. Het is niet duidelijk of Liseth hem nog wel of niet leuk vindt.

REACTIES

B.

B.

thnx nu hoef ik geen boek meer te lezen voor me boektoets. =) =)

12 jaar geleden

I.

I.

goed verslag maar op het einde word niet gezegd dat miguel dood gaat
maar verder goed

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De ogen van de condor door Lydia Rood"