Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De kinderkaravaan door An Rutgers van der Loeff

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover De kinderkaravaan
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 423 woorden
  • 3 augustus 2006
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
65 keer beoordeeld

Boekcover De kinderkaravaan
Shadow
De kinderkaravaan door An Rutgers van der Loeff
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel van het boek: De Kinderkaravaan
Schrijver: An Rutgers van der Loeff
Jaar van uitgifte: 1969
Druk: 9e druk Samenvatting: Vroeger was er een familie Sager. Er werd besloten in de familie dat ze met zijn allen naar Oregon zouden vertrekken. Het was vaders wens dat zijn kinderen daar zouden opgroeien. Ze hoorden dat er een karavaan zou vertrekken. Hiermee zouden ze meegaan. Vrouwe Sager was in de tussentijd zwanger geworden van een baby, die ze later Indepentia zouden noemen. Tijdens de zwangerschap werd ze erg ziek. Na zo een aantal dagen gereisd te hebben raakten ze achter en ging de karavaan zonder hen verder. Vader werd ook ziek, in die tussentijd kregen ze te horen dat er indianen op komst waren. John, de zoon van Heer Sager werd opgedragen om te blijven rijden tot ze weer in de karavaan waren. In die tussentijd werden vader en moeder steeds zieker. Bij de karavaan aangekomen bleken John’s ouders te zijn overleden. Nu waren alleen John, Francis, Elizabeth, Matilda, Catherine en Louise over. 2 oudere kinderen en de rest allemaal kleintjes. Bij de volgende halte moesten de kinderen over families verdeeld worden. Dat wilde John niet dus bleven ze bij elkaar. In de karavaan werd besloten om niet verder te trekken. De kinderen echter, wilden verder. John en de kinderen gingen op pad. Er volgde een tocht vol ontberingen. Ze werden ook een keer geholpen door indianen, die hen gidsen mee stuurden. De gidsen hadden in een nacht alles gestolen en waren er vandoor gegaan. Zelfs de os ging dood. De kinderen waren aan het randje van de dood. Uiteindelijk zien ze boven op een berg hun einddoel liggen. Daar aangekomen mochten John, Louise en de rest bij hun oom, die daar woonde, komen wonen. Soort verhaal: Het is een avonturenverhaal wat zich afspeelt in de Verenigde Staten.
Is het een realistisch verhaal? Het is een erg realistisch verhaal. Het hele verhaal is zelfs echt gebeurd. De schrijfster heeft erg veel informatie verzameld over dat onderwerp en heeft van een echt gebeurd verhaal een eigen kinderboek gemaakt. Wil de schrijver je iets leren? Niet echt, je kunt er wel een soort moraal uithalen. Het is goed om bij elkaar te blijven en tot het laatste door te vechten. Mijn mening: Ik vond het een leuk boek, het is echt spannend. Sommige stukjes zijn alleen een beetje saai, door het eeuwige lopen in die karavaan. Voor de rest is het taalgebruik vrij makkelijk, het is alleen een wat ouder boek waardoor er wat ouder taalgebruik in voorkomt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De kinderkaravaan door An Rutgers van der Loeff"