De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas aso | 533 woorden
  • 12 januari 2016
  • 48 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
48 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2007
Pagina's
286
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan)
Shadow

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden de angstaanjagende Wargals zich schuil. En diep in het bos staat het kleine huisje van leermeester Halt. Daar woont ook Will, een weesjongen, die wordt opgeleid tot meesterspion. Hij is de ho…

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden d…

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden de angstaanjagende Wargals zich schuil. En diep in het bos staat het kleine huisje van leermeester Halt. Daar woont ook Will, een weesjongen, die wordt opgeleid tot meesterspion. Hij is de hoofdpersoon in deze spannende verhalen vol geheimen.

De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan
Shadow

Dit is een beschrijving van de relatien van de 2 hoofdpersonages Halt en Will.
Deze zijn de hoofdpersonen van het boek:  De Grijze Jager I, De ruïnes van Gorlan .
 

Twee belangrijke personages

In het verhaal zijn de twee belangrijkste personages Halt de grijze jager en Will.
Halt kent Will al sinds zijn geboorte, maar Will leert hem pas kennen op een soort selectiedag voor wezen. Op die dag krijgen wezen de kans om een ambacht te leren
waar ze het best bij passen, daar worden ze dan uitgekozen door een ambachtsmeester.
Will die echter zeer klein is, wilt eerst in het leger gaan maar word afgewezen.
Will ziet  dat  Halt tijdens de selectie een brief geeft aan de baron.
Hij is die nacht zo nieuwsgierig dat hij langs de muur van de toren waar het kantoor van het baron zich bevind naar boven klimt. Halt die zoiets al vermoedde betrapt hem.
Door Will’s moed besluit Halt om hem als leerling jager aan te nemen.
Will woont nu bij Halt en leert de vaardigheden van een jager.
Jagen,sluipen zonder gezien te worden…
Als jager sta je in voor het bewaken van een bepaald gebied binnen het rijk,de orde handhaven, spioneren. Jaarlijks is er ook en grote bijeenkomst van alle 50 jagers van het rijk der araluen. Daar aangekomen horen ze dat Morgarath, een rebel op het punt staat het rijk aan te vallen met de Kalkara.  Halt wordt opgedragen om de Kalkara op te sporen, de Kalkara zijn zeer grote wezens die heel gevaarlijk zijn en tegen alles kunnen behalve vuur en als ze een prooi op het oog hebben zullen ze voor niks wijken tot ze het gedood hebben, ze hebben een heel dikke vacht die ze met vet insmeren en samenvlechten waardoor het een dik pantser word.
Wanneer ze hen gevonden hebben draagt Halt ,Will op om versterking te gaan halen.
Tijdens die tijd wordt Halt overvallen door de kalkara maar slaagt erin te ontkomen.
Tegen de tijd dat Will terug is met versterking o.a. de Baron Arald en krijgsheer Roderick, verkeert Halt in levensgevaar. De baron en de krijgsheer raken allebei gewond en zijn niet meer in staat om te vechten. Wanneer het monster op het punt staat om hen af te maken grijpt Will in, hij schiet een brandende pijl recht in het hart van de Kalkara. De leerling overtreft de meester. De baron die zich herinnerd dat Will jaren geleden tot het leger wou toetreden, geeft Will de kans om tot ridder geslagen te worden. Will weigert echter en besluit met Halt te blijven.
Later vraag Will aan Halt wie zijn vader was. Die antwoordt dat zijn vader hem ooit op het slagveld van een zekere dood gered heeft door een de gewonde Halt te beschermen tot het leger ter plaatse was, zijn vader was echter zo erg toegetakeld dat hij het niet overleeft, maar vroeg aan Halt om voor zijn van Will zwangere vrouw te zorgen. Halt komt te laat, tijdens de bevalling sterft Will’s moeder. Halt laat Will opgroeien aan het hof van de baron om hem later tot jager op te leiden.

REACTIES

J.

J.

Top boek verslag je

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan"