De grenzeloze kus door Marja Kema

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 512 woorden
  • 29 mei 2007
  • 15 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.3
  • 15 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
151
Geschikt voor
onderbouw
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De grenzeloze kus
Shadow
De grenzeloze kus door Marja Kema
Shadow
A – ONDERWERP
Ik vind het onderwerp origineel, want je hebt niet veel boeken die over asielzoekers hebben.
Het boek heeft ook nog een andere onderwerp: liefde, het speelt een grote rol in het boek want Kasja en Michail worden verliefd op elkaar, maar ze weten het niet van elkaar. Kasja denkt dat hij op iemand anders is (haar vriendin) en Michail denkt dat zij niet op hem verliefd zou worden omdat hij een asielzoeker is.

B – GEBEURTENIS
De belangrijkste gebeurtenis vind ik het moment dat Kasja en Michail elkaar ontmoet hebben. En Kasja hem helpt, want anders zouden ze geen goeie advocaat kunnen inschakelen, en met de slechte advocaat blijven, en dus zou Michail het land uit moeten.


C – PERSONAGES
Kasja (hoofdpersoon)
Kasja is het hele verhaal een spontane meid. En erg behulpzaam, ze helpt Michail met alles en nog wat. Ze is ook best slim vind ik. En ik vind dat ze een positieve karakter heeft.

Michail (hoofdpersoon)
Michail is in het begin erg onzeker, maar daarna bekijkt hij alles van het goede kant en is zelfverzekerd, dat verandering komt door Kasja.
Hij droomt het hele verhaal over Kasja, hij verliefd op haar. Maar hij denkt ook dat kasje hem niet leuk vind omdat hij een asielzoeker is.

Sanne (Kasja’s vriendin)
Sanne is kasja’s beste vriendin zij is verliefd op Michail, en laat het ook merken. Maar Michail is niet op haar maar op Kasja. Ik vind Sanne het hele verhaal een vrolijke meid.

D – BOUW
Ik vond het verhaal best spannend want je wist niet meteen wat er ging gebeuren het was onvoorspelbaar. En ik vond het een originele verhaal want ik ken geen andere boek die er op lijkt of dezelfde onderwerp heeft.

Ik vond het onderwerp erg boeiend. En het heeft me ook meteen enthousiast gemaakt over het boek wanneer ik het achterkan las.

E - TAALGEBRUIK
Het verhaal was makkelijk te lezen, alle woorden waren makkelijk en je dacht niet steeds na van; wat zou dit woord betekenen of wat bedoelen ze met die zijn. Dus las ik het vrij snel uit. Ik denk dat een kind van 10 deze boek ook kan lezen wan het taalgebruik is geschikt voor kinderen. De woorden zijn best makkelijk en snel te begrijpen.

SAMENVATTING
Michail is gevlucht uit zijn geboorteland Batyrstan. Nu woont hij in Nederland en wacht hij op de uitspraak van de rechter of hij mag blijven of dat hij terug moet. Op een dag ontmoet hij Kasja en ze raken bevriend. Kasja doet alles om Michail te helpen in Nederland te blijven.
Als Michail een droom aan Kasja vertelt, weet die wat de droom betekent: Michail’s ouders moeten een nieuwe advocaat nemen, want advocaat Koets doet het niet goed genoeg. Uiteindelijk komen ze stiekem met een smoes bij meneer de Wilde terecht. En hij helpt hun. Dan komt alles goed en mag Michail blijven.
Marja Kema studeerde psychologie in Groningen en woont daar nog steeds met haar man en twee kinderen. Ze schreef poëzie en één jeugdroman. De grenzeloze kus is haar tweede boek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

heel goed gedaan meid

10 jaar geleden

Andere verslagen van "De grenzeloze kus door Marja Kema"