ADVERTENTIE
Schoolexamens

Wist je dat je de boeken Examenbundel, Examenidioom, Zeker Slagen! en Samengevat ook heel goed kunt gebruiken bij het voorbereiden voor je schoolexamens?! Ze zijn momenteel in de aanbieding bij o.a. Bol.com.

Nu bestellen

Auteur: Elle van den Bogaart

Titel: De gele scooter

Oorspronkelijke titel: De gele scooter

Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Plaats 1e uitgave: Houten

Jaar 1e uitgave: 2003

Genre: Roman (verkrachting)SamenvattingWies wordt bijna aan gereden en scheldt hem uit. De jongen pakt een mes, bedreigt en verkracht haar.

Op dat moment fietst Isis naar huis. Ze hoort in de bosjes een meisje gillen en ziet een gele scooter in de berm staat. Ze weet niet wat ze moet doen. Als Isis: KLOOTZAK roept, komt de jongen achter haar aan. Ze trapt zo hard als ze kan. Ze voelt ze een hand op haar schouder. Hij zegt met een harde stem: Je houdt je bek of anders doe ik hetzelfde bij jou! En hij rijdt weg.

Als Isis thuis komt, is er niemand thuis. Wat moet ze doen? Waar kent ze die jongen van?Ondertussen wordt Wies naar huis gebracht door een voorbijganger, waarna de politie

gebeld word en vele onderzoeken volgen.Spike weet niet wat hij moet doen. Waarom fietste dat kind nou niet gewoon door?

Wies voelt zich vies en gebruikt. Gelukkig is daar Kay, ze vindt hem eigenlijk wel leuk, hij komt langs, geeft het huiswerk door en luistert naar haar verhaal. Later wordt het nog wat tussen hun.

Isis heeft ondertussen ook contact gezocht met de politie. Ineens weet ze het weer, het is de pizzabezorger! Spike wordt opgepakt.

Wies en Isis ontmoeten elkaar op een feestje, ze zijn opgelucht want van Spike zullen ze voorlopig geen last meer hebben.KeuzeopdrachtEen plattegrond tekenenIk heb deze plaats getekend, omdat het de enige plaats is waar iets belangrijks gebeurd, want hier wordt Wies verkracht. Hierna deden Wies en Isis aangifte, waardoor Spike gepakt kon worden.

De straat heet de Wessellaan, dit is een best wel rustig straatje. Langs de straat ligt een bos, waarin Wies verkracht wordt.De spullen die in de Wessellaan liggen:

- een mes

- een fiets

- een tas

- een gymschoenEen mes

Het mes is van Spike, hij had heeft het er per ongelijk laten liggen. Met dit mes heeft hij Wies bedreigd en naar de bosjes gestuurd.Een fiets

De fiets is van Wies, zij had de fiets bij de bosjes laten liggen nadat ze verkracht was. Ze kon toen namelijk niet meer lopen of fietsen.Een tas

De tas is van Wies, zij had de tas (net als de fiets) bij de bosjes laten liggen nadat ze verkracht was.Een gymschoen

De gymschoen is van Isis, zij was het verloren doordat ze vast kwam te zitten in haar trappers. Zij fietste door de Wessellaan toen Wies verkracht werd. Isis schrok van het gegil in de bosjes en kwam vast te zitten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.