Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De eerste keer door Caja Cazemier

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover De eerste keer
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 388 woorden
  • 28 augustus 2007
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
16 keer beoordeeld

Boekcover De eerste keer
Shadow
De eerste keer door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel van het boek: De eerste keer Naam Schrijver/Schrijfster: Caja Cazemir Datum inleveren verslag: 13-12-2006 Titel en genre: Ik heb dit boek gekozen omdat ik de flaptekst had gelezen en het mij wel een leuk boek leek. Toen ik was begonnen met lezen vond ik het al wel een leuk boek en ik had meteen de eerste 3 hoofdstukken al gelezen. (t/m blz.90) Ik vind een realistisch verhaal het leukste genre. Volgens mij is dit ook een soort van realistisch verhaal. Ik vind dat de titel goed bij het boek past, want het vat het boek in een paar woorden samen. Vorm: Het verhaal is geschreven in een ik- perspectief. Het leest zo alsof je zelf de hoofdpersoon van het boek bent. En zo beleef je alles mee. Zo lees je mee met het gevoel van het boek, dus als het een zielig stukje is, leest het ook ander dan dat als het spannend is. Het perspectief is bijna niet afwisselend. Het zijn soms kleine stukjes maar dat komt niet veel voor.
Personen: De hoofdpersoon van het boek is Maartje. Maartje is een meisje dat mee wil doen met een avontuur. Ze ziet een folder houden met vragen. Of je actief bent en avontuurlijk bent, makkelijk vrienden maakt en nog meer van die dingen. Ze heeft al die dingen niet behalve de goede leeftijd. Ze is 16 jaar en je moet er 16 voor zijn om mee te mogen. Maar ze dacht dat als ze meedeed dat ze wat actiever werd en dat ze makkelijker vrienden maakt dus doet mee aan het avontuur. Ze gaat met meerdere kinderen dat doen. De kinderen zijn Jorien, Jasper, Jan-Willem, Donna en Lynn. Zij waren de eersten die op de oproep hadden gereageerd hadden. Ze verzamelde in het begin bij het station en gingen daarna alle avonturen met zijn alle beleven. Uiterlijk van maartje Innerlijk van Maartje: ‘’ ze kijkt in de spiegel, ‘’Ze denkt even goed na, daar staat ze, een meisje ze denkt; ‘’Ik kan het, van 16 met blond haar.’’ ik ben niet zo onzeker, ik ga voor de dingen die ik zelf wil en laat me niet dwarszitten''

Ik zou Maartje liever niet willen zijn, want ik houd niet zo van op avontuur gaat. Ik sommige gevallen zou ik haar wel willen zijn want zelf ben ik heel gauw onzeker.

REACTIES

M.

M.

maartje is niet de hoofdpersoon van het boek dat is JORIEN

12 jaar geleden

A.

A.

Ik heb dit boek zelf ook gelezen en moet hier een boekverslag over maken. In het boek is Jorien de hoofdpersoon en niet Maartje! ik weet niet hoe jij bij Maartje komt, maar ik mijn gezicht is Jorien de hoofdrolspeler en niet Maartje!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De eerste keer door Caja Cazemier"