Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De Cock en de moord in extase door A.C. Baantjer

Beoordeling 8
Foto van een scholier
Boekcover De Cock en de moord in extase
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 547 woorden
  • 5 maart 2009
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 8
2 keer beoordeeld

Boekcover De Cock en de moord in extase
Shadow
De Cock en de moord in extase door A.C. Baantjer
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Datum. Donderdag 5 maart 2009.
Titel. De Cock en de moord in extase.
Auteur. A.C. Baantjer.
Genre. Detective.

Samenvatting.
De 2 overvallers Peter van der Duin en Richard van Slooten rijden eerst met hun eigen auto naar een andere plaats en stappen dan over in een eerder gejatte blauwe Jaguar waarmee ze zich razendsnel mee uit de voeten maken. Inmiddels zijn De Cock en Vledder erachter wie een van de overvallers (Richard) is. Ze begrijpen er dan ook niet veel van als ze die vermoord in een weiland vinden en een paar dagen later zijn moeder vermoord in huis vinden. Eerst denken ze dat de andere overvaller Peter Shot (een junkie, Shot is zijn bijnaam) is, maar als ze hem vermoord vinden, en aan zijn lichaamsconditie zien dat hij het nooit gedaan kan hebben weten ze dat het iemand anders was. Dan komt De Cock op een idee via zijn connecties en enkele getuigenverklaringen, en zo komen ze erachter dat het brein een mooie vrouw was die geschikte mensen zocht om het geld te jatten en toen het geld wilde delen met Peter van der Duin alleen. Deze Peter van der Duin moest dus alle mensen moest vermoorden die ervan wisten en dat deed hij, in een roes verkerend door de schoonheid van deze mooie vrouw.

Thema.
Moord.


Personen.
De Cock: Een oude grijze wijze rechercheur van ongeveer 58 tot 60 jaar, die uit een arbeidersgezin komt en al veel meegemaakt heeft in zijn leven. Hij heeft de juiste vrienden in het criminele circuit.
Hij heeft een rustig aardig karakter en hij bekijkt alles dan ook rustig op zijn gemakje.
Vledder: Een jonge snelle rechercheur die nog niet zo lang bij de politie zit. Hij heeft bruin haar en is een vriendelijke jonge man. Soms duurt het onderzoek hem wel een beetje te lang en wordt hij onrustig. Hij wordt dan ook brutaal van het overhoren van de verdachten en die worden dan meestal ook boos op hem.
Peter Shot: Hij is degene die verdacht wordt van de overval en de moorden. Hij wordt gebruikt door Monique van het Veer en Peter van der Duin. Hij is een junkie.
Peter van der Duin: Deze man houdt van vrouwen. Vrouwen kunnen hem zonder moeite manipuleren.
Monique van het Veer: Zij is tot alles in staat en het brein achter de overval en de moorden. Zij heeft er met haar charmes voor gezorgd dat Peter van der Duin alles voor haar doet.
Richard van Slooten: Hij heeft samen met Peter Shot de overval gepleegd.
Martin Vermeulen: Het eerste slachtoffer.
Commissaris Buitendam: De baas van Vledder en de Cock.
Moeder Richard van Slooten: Zij zit in het complot voor de overval maar wordt
ook door Peter Shot uit de weg geruimd.

Perspectief.
Door de ogen van De Cock.

Plaats.
Amsterdam.

Tijd.
Rond de 20e eeuw – 3 á 4 Weken.

Begin.
Het begint met een overval op een waardetransport waar 3 miljoen euro(€3.000.000) word gestolen. Een van de chauffeurs wordt vermoord

Probleem en afloop.
De moord word opgelost en de moordenaar moet naar de gevangenis


Titelverklaring.
Monique van het Veer manipuleert Peter van der Duin met haar charmes zodat hij een aantal moorden pleegt. Hij pleegt de moorden in een toestand van verrukking.
Of in extase.

Beoordeling.
Leuk boek. Ik kijk Baantjer ook soms op tv dus je snapt het al.

REACTIES

J.

J.

Het verhaal speelt in 1982. De buit was f3.000.000 in kleine coupures. Geen euro's

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De Cock en de moord in extase door A.C. Baantjer"