1. Titel en auteur van het boek

Titel:  Chatroom

Auteur: Helen Vreeswijk


2. Korte inhoud

Marcia en Floor zijn twee hartsvriendinnen van 15 jaar oud. Ze vullen elkaar perfect aan: Floor is een beetje verlegen en stil, Marcia is spontaan en ondernemend. Marcia heeft een internetvriendje Erik en spoort Floor aan om ook haar gegevens op een site te zetten.

Ze leert Floor hoe ze moet omgaan met chatten, met de webcam en met té persoonlijke vragen. Eerst vindt Floor het niet echt leuk tot ze op een dag door een modellenbureau wordt uitgenodigd voor een fotoreportage. Om dit avontuur samen met Marcia te kunnen beleven, overtuigt Floor het bureau dat haar vriendin Marcia ook de moeite is als model.

Maar wanneer blijkt dat het modellenbureau andere foute bijbedoelingen heeft zoals, naakt poseren, eindigt deze mooie droom in een nachtmerrie. Marcia en Floor worden na deze fotoshoot gedrogeerd achtergelaten in de berm langs de weg. Daar worden ze gevonden door een ouder koppel die de hulpdiensten meteen verwittigen. Vanaf dat moment begint er een spannend onderzoek naar de ware identiteit van het modellenbureau door rechercheur Van Buren en zijn team.
 
3. Verwerkingsopdracht a

Sympathiekst personage: Van de twee hoofdpersonages vind ik Floor Kloostermans de meest sympathieke persoon. Zij is degene die zich niet door jongens laat overhalen om uit de kleren te gaan voor de webcam. Zij weet echt wel welke gevaren dit inhoud en waarschuwt haar beste vriendin hier ook voor. Toch merkt ze dat Marcia er niet altijd naar luistert. Wanneer de fotoreportage uit de hand dreigt te lopen, omdat ze naakt moesten poseren, is Floor degene die besluit om er mee te stoppen. Zij beslist op dat moment ook voor Marcia !
Minst sympathiek personage: Meneer Theunis Johannes Moersel is de minst sympathieke persoon. Hij heeft het plan bedacht om Marcia en Floor seksueel te misbruiken, door opnames van hen te maken voor kinderporno en dat te verkopen. Hij rekent hier ook op de hulp van zijn vrouw om zo samen veel geld te verdienen. Hij neemt hiervoor zelfs ongelooflijk veel risico's door de meisjes te drogeren met het dodelijk drug GHB. Wanneer hij uiteindelijk wordt opgepakt, toont hij geen spijt van zijn daden. Hij ontkent ze zelfs...REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.