Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Chatroom door Helen Vreeswijk

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Chatroom
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 372 woorden
  • 29 januari 2017
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 7
23 keer beoordeeld

Boekcover Chatroom
Shadow
Chatroom door Helen Vreeswijk
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Titel en auteur van het boek
Titel:  Chatroom
Auteur: Helen Vreeswijk
2. Korte inhoud
Marcia en Floor zijn twee hartsvriendinnen van 15 jaar oud. Ze vullen elkaar perfect aan: Floor is een beetje verlegen en stil, Marcia is spontaan en ondernemend. Marcia heeft een internetvriendje Erik en spoort Floor aan om ook haar gegevens op een site te zetten.
Ze leert Floor hoe ze moet omgaan met chatten, met de webcam en met té persoonlijke vragen. Eerst vindt Floor het niet echt leuk tot ze op een dag door een modellenbureau wordt uitgenodigd voor een fotoreportage. Om dit avontuur samen met Marcia te kunnen beleven, overtuigt Floor het bureau dat haar vriendin Marcia ook de moeite is als model.
Maar wanneer blijkt dat het modellenbureau andere foute bijbedoelingen heeft zoals, naakt poseren, eindigt deze mooie droom in een nachtmerrie. Marcia en Floor worden na deze fotoshoot gedrogeerd achtergelaten in de berm langs de weg. Daar worden ze gevonden door een ouder koppel die de hulpdiensten meteen verwittigen. Vanaf dat moment begint er een spannend onderzoek naar de ware identiteit van het modellenbureau door rechercheur Van Buren en zijn team.   3. Verwerkingsopdracht a

Sympathiekst personage: Van de twee hoofdpersonages vind ik Floor Kloostermans de meest sympathieke persoon. Zij is degene die zich niet door jongens laat overhalen om uit de kleren te gaan voor de webcam. Zij weet echt wel welke gevaren dit inhoud en waarschuwt haar beste vriendin hier ook voor. Toch merkt ze dat Marcia er niet altijd naar luistert. Wanneer de fotoreportage uit de hand dreigt te lopen, omdat ze naakt moesten poseren, is Floor degene die besluit om er mee te stoppen. Zij beslist op dat moment ook voor Marcia ! Minst sympathiek personage: Meneer Theunis Johannes Moersel is de minst sympathieke persoon. Hij heeft het plan bedacht om Marcia en Floor seksueel te misbruiken, door opnames van hen te maken voor kinderporno en dat te verkopen. Hij rekent hier ook op de hulp van zijn vrouw om zo samen veel geld te verdienen. Hij neemt hiervoor zelfs ongelooflijk veel risico's door de meisjes te drogeren met het dodelijk drug GHB. Wanneer hij uiteindelijk wordt opgepakt, toont hij geen spijt van zijn daden. Hij ontkent ze zelfs...

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Chatroom door Helen Vreeswijk"