Boy2Girl door Terence Blacker

Beoordeling 9.2
Foto van een scholier
Boekcover Boy2Girl
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 799 woorden
  • 4 november 2015
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 9.2
5 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Girl power
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
288
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Boy2Girl
Shadow
Boy2Girl door Terence Blacker
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Titel: Een overdosis girlpower

Schrijver: Loes Hazelaar

Uitgeverij: Lannoo

Datum van uitgave: 2010

Soort boek: Jeugdroman

Samenvatting

Kiki gaat met haar ouders verhuizen naar een andere plaats. Ze gaat daar ook naar school , ze maakt vrienden met Zora, Hilde en Mandy. En ontmoet al snel Domien waar ze verliefd op word. Kiki sluit zich aan bij een meidengroep genaamd Linke ladies, maar voordat ze echt lid mag zijn moeten ze eerst weten of Kiki wel een linke ladie is. Kiki moet de leerkracht van frans voor de gek houden, en ze begint steeds meer te twijfelen of ze wel vriendinnen wil blijven. Zora, Hilde, Mandy en Kiki  hebben besloten om aan een modeshow op school mee te doen, daarvoor gaan ze langs bij Kiki’s moeder want die heeft een boetiek waar ze mogen rond kijken. De boetiek is in Utrecht. Ze gaan er met de trein heen. In de boetiek aangekomen maakt Mandy meteen schetsen voor de ontwerpen voor de modeshow. Als ze weer thuis zijn belt Hilde Mandy en Zora op voor overleg. Hilde heeft een rok en een truitje uit de boetiek gestolen. Mandy en Zora zijn blij en ze gaan de rok en het truitje pimpen zodat niemand ziet dat het niet zelf gemaakt is. Als de moeder van Kiki thuis is begint ze te huilen en zegt dat er twee top stukken uit haar winkel zijn gestolen. Kiki krijgt verkering met Domien. Ze gaan samen naar de bioscoop, maar als ze naar buiten lopen zien ze dat Hilde en Mandy een meisje in elkaar slaan voor een vest wat ze graag willen hebben. Kiki schrikt erg en twijfelt nu nog meer of ze wel vriendinnen wil blijven. Als de linke ladies overleg hebben bij Kiki gaat Zora in het dagboek van Kiki lezen. Ze leest dat Kiki twijfelt aan hun vriendschap en heeft gezien dat het meisje in elkaar geslagen werd. Zora, Mandy en Hilde houden zich stil tegenover Kiki want zonder haar winnen ze de modeshow niet. Als de dag van de modeshow is aangebroken gaat Kiki de kleding passen en het staat haar erg goed. de modeshow is nu begonnen en Kiki showt de kleren wanneer ze klaar is komt haar moeder er heel boos aan en zegt dat het de gestolen kleren uit haar winkel zijn. Kiki rent weg en gaat naar huis, Domien gaat haar achterna en troost haar. De volgende dag doet Kiki aangifte bij de politie. Zora, Mandy en Hilde worden opgepakt.

Hoofdpersonen:

Kiki: ze is stil en braaf en gevoelig. Ze is slank.

Zora: zwarte ogen en zwart haar. 

Mandy: blond haar en lichtblauwe ogen.

Hilde: heel druk en zwarte haren

Waar speelt het verhaal zich af:

Op school

Op het politiebureau

Bij Kiki thuis

In de boetiek

Het verhaal speelt zich af in het heden

Het verhaal heeft geen diepere betekenis

Waarom heb ik dit boek gekozen?

Ik heb dit boek gekozen omdat ik van de schrijver al meer boeken heb gelezen, en die boeken vond ik heel leuk dus leek mij dit boek ook wel wat. Het was ook een Nederlandse schrijver dus kon ik dit boek gebruiken voor een boekverslag. Ik had de achterkant van het boek gelezen en toen wou ik weten hoe het verder ging. De voorkant zag er wel leuk uit maar het leek eerst over een gewone meidengroep te gaan maar toen las ik de achterkant. Ik had de achterkant van het boek gelezen en toen wou ik weten hoe het verder ging met het verhaal en wat er precies gebeurde nadat Kiki vrienden werd met Zora, Hilde en Mandy.

Recensie

Een overdosis girlpower:

zondag, 24 oktober 2010 door: Rita  

Het boek is super saai, het is altijd hetzelfde bij haar boeken.

De bron: 

boekenbron.nl

Ik ben het niet eens met deze recensie want ik heb meerdere boeken van de schrijver gelezen en ze zijn heel leuk en elke keer zijn het verschillende verhalen over verschillende onderwerpen. En het boek is heel spannend want er gebeuren veel dingen.

Plaats: de boetiek

Citaat 1:

Alles ging best totdat ik in de boetiek was en naar buiten keek. Blz. 59

Citaat 2:

Mandy had alleen maar aandacht gehad voor de boetiek van de moeder van Kiki. Blz. 14

Tijd: in het heden

Citaat 1:

‘Cool’, antwoord Mandy Blz. 15

Citaat 2:

‘het bitchbankje’ , grapt Hilde Blz. 10

Hoofdpersoon: Hilde ze heeft zwart haar, en is druk.

Citaat 1:

Ik zie een zwart strak rokje, oranje truitje, piekend pikzwart haar en knalrode lippen. Blz.5/6

Citaat 2:

Wilde Hilde’, grijnst ze. Blz.6

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy2Girl door Terence Blacker"