Boris door Jaap ter Haar

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 317 woorden
  • 22 augustus 2006
  • 43 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.8
  • 43 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1966
Pagina's
157
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Boris
Shadow
Boris door Jaap ter Haar
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting Boris.

Het boek gaat over een jongen die Boris heet.hij leeft in Rusland, tijdens de oorlog met de Duitsers.Zijn vader is gestorven bij een auto ongeluk.Hij heeft alleen zijn moeder nog maar zij is ernstig ziek en heeft waarschijnlijk niet lang meer te leven dus moet Boris voor haar.Hij heeft ook een heel goeie vriendin Nadja.
Boris heeft vaak dromen over een meer.Over dat meer moeten vrachtwagens met voedselpakketten en evacuerende mensen rijden.Hij droomt altijd dat er een waterdier onder het water zit en dat die ervoor zorgt dat de vrachtwagens door het ijs zakken.Omdat Boris voor zijn moeder meer eten wilde te pakken krijgen, ging hij op een dag met Nadja naar voedsel. Zij had van haar broer gehoord hoe je er moest komen Na een lange tocht waar geen einde aan kwam zakte Nadja in elkaar van de honger, ze was bewusteloos. Een poos later kwamen een paar Duitse soldaten te hulp. Ze brachten hen terug naar huis.Hij had van de Duitsers iets te eten gekregen en dat toonde hij dan aan zijn zieke moeder. De volgende dag hoorde Boris dat Nadja was gestorven aan voedselgebrek.Hij kreeg Nadja’s dagboek. Elke avond las zijn moeder er hem een stukje uit voor.
Een dag later kwam er een brief toe. Het was voor naar een theater te gaan.

Boris wilde niet omdat hij dacht dat het een list was om alle kinderen te evacueren en dat wilde Boris niet, maar toch ging hij er naartoe omdat zijn moeder zei dat ze wat eten zouden krijgen.
Boris had ongelijk. Het was alleen maar theater en geen evacuatie.
Hij kreeg daar wel een lekkere maaltijd. Hij hield nog wat over voor zijn moeder.
Twee dagen later was de oorlog voorbij. Boris en zijn moeder hadden het overleeft, maar ze wisten wel dat zij ook dood hadden kunnen zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

-.

-.

Nadja was een beetje een vriend van boris.

15 jaar geleden

Andere verslagen van "Boris door Jaap ter Haar"