Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Blind date door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover Blind date
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 679 woorden
  • 30 september 2001
  • 42 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
42 keer beoordeeld

Boekcover Blind date
Shadow
Blind date door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. Zakelijke gegevens
Auteur: Theo Hoogstraaten Titel: Blind date Uitgever: Sjaloom en Wildeboer Plaats uitgave: Amsterdam Jaar van uitgave en druk: 1999 Aantal blz.: 160 Genre: Detective

B. Titelverklaring
Het verhaal begint met een spannend stuk waarin een gluurder in de duinen een paartje op het strand bespiedt met een nachtkijker. Het eerste hoofdstuk vertelt over een stel meisjes uit 4 – HAVO die een blind date feest organiseren.

C. de hoofdpersonen
Naam : Meryem Aslan

leeftijd : 16 jaar
Een Turks meisje dat tijdens de gebeurtenissen van dit boek bij haar beste vriendin, Astrid logeert.
Naam : Stefan Dekker Haar : lange blonde haren
Een Nederlandse jongen uit 5 VWO, die op de avond van de blind date Meryem versiert. En samen met Astrid op zoek naar de dader gaat.
Naam :Astrid
Haar : donker halflang haar.
De beste vriendin van Meryem, waar ze ook logeert op het moment van de blind date omdat haar ouders in Turkije zitten.

D. tijd
Het speelt zich in de tijd dat het boek geschreven is. (1999) ( kijk maar naar de scooter, XTC, taalgebruik etc.) De duur van het verhaal is volgens mij ongeveer een week. Eerst wordt er een blind date georganiseerd. Dan is het de avond van de blind date. En 2 of 3 dagen later komt de politie erachter dat de broer van Meryem haar heeft neergestoken om de eer van de familie te redden.

E. plaats
Het verhaal speelt zich af in Alkmaar. Een aantal vriendinnen, die allemaal op dezelfde school zitten in 4 havo, organiseren ’s avonds een blind date-feest op het strand. Het strand staat er de laatste tijd om bekend dat je er ’s avonds vooral niet moet rondhangen, omdat er allerlei vreselijke dingen zijn gebeurd. Hun ouders denken allemaal dat hun kinderen op een klassefeest bij iemand thuis zijn. Alles is gezellig, totdat ze een van de meisjes vinden. Ze is gewond door een messteek. Hierna speelt het verhaal zich vooral af op het politiebureau, in het ziekenhuis waar het meisje ligt, en rondom het huis van ‘de gluurder’.


F. fictie/ non fictie
Ik vind het boek zeer realistisch, maar het is ook geen science fiction boek. Dus dat is wel logisch. Ik vind het zo realistisch omdat de elementen die er in voorkomen ook echt zouden kunnen gebeuren/ gebeurt zijn.

G. fragment uit het boek
Die heb ik niet echt, ik vond het hele boek wel leuk, geen fragment apart

H. mijn mening over het boek
Het verhaal begint met een spannend stuk waarin een gluurder in de duinen een paartje op het strand bespiedt met een nachtkijker, dat vond ik best wel een leuk begin voor een boek, het sleept je gelijk het verhaal in. Als je eenmaal begonnen bent met lezen kun je het boek bijna niet meer loslaten. Het eerste hoofdstuk vertelt over een stel meisjes uit 4 – HAVO die een blind date feest organiseren. Op de avond van het feest is niet iedereen blij met haar partner, vooral Meryem niet, zij logeert bij Astrid, omdat haar ouders op vakantie zijn in Turkije. Meryem raakt in de loop van de avond aan de praat met Stefan, die ze een paar dagen eerder ontmoet heeft bij een aanrijding, dat is ook weer een best wel verrassend stukje, maar toch is het verrassender dat haar broer haar heeft neergestoken, ik dacht de hele tijd dat de gluurder het had gedaan. Dit boek is origineel verzonnen en heeft veel verrassende wendingen.

I. informatie over de auteur
Naam:Theo Hoogstraten
Hij is leraar geschiedenis en decaan op een scholengemeenschap in Alkmaar. Hij heeft ooit een uitnodiging gehad van een paar van zijn leerlingen voor zo’n blind date, en zo is hij op het idee gekomen. Net zo als de meeste schrijvers begon hij als klein jongetje al met verhaaltjes schrijven. Maar daar is hij op de middelbare school mee op gehouden. Na een opleiding voor onderwijzer ging hij aan de slag op een basisschool waar hij zijn verhalen weer kwijt kon, door middel van de kinderen een verhaal te vertellen waar elke dag een vervolg op kwam. Hij is dus meer een verteller dan een schrijver en zo is hij zichzelf ook steeds blijven beschouwen. Als een echte verhalen verteller.

REACTIES

H.

H.

ik zit in 3 vmbo en I couldn't agree with this shit...

11 jaar geleden

L.

L.

Ik vind het een heel goed boek, het is spannend en een beetje stout, maar dat vind ik er wel leuk aan. Ik zou het aanraden aan iedereen die houdt van leuke jeugdboeken met spanning, romantiek, en seks.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Blind date door Theo Hoogstraaten"