Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Black door Dirk Bracke

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Black
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 398 woorden
  • 6 maart 2009
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
65 keer beoordeeld

Boekcover Black
Shadow
Black door Dirk Bracke
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting

Marie-Evelyne is een gewoon meisje alleen heeft ze een zwarte huidskleur. Ze gaat gewoon naar school zoals iedereen, ze heeft veel vrienden... Op een dag ontmoet ze haar neef Notorious. Hij zit in een bende namelijk The Black Bronx.
Marie-Evelyne begint meer en meer met haar neef en de rest van de bende om te gaan. Na een tijd wordt ze een echt bendelid een krijgt ze een bijnaam zoals iedereen, haar naam wordt Mavela. Nu dat ze een echt bendelid is geworden doet ze mee aan de spelletjes van The Black Bronx: vadalenstreken, gevechten...
Ze gaat ook niet meer naar school net zoals de rest van de bende. Op een dag wordt ze opgepakt door de politie omdat ze weer gespijbelt heeft. Daar ontmoet ze Marwan een jongen van een andere bende. Op een dag is er een gevecht tussen The Black Bronx en the Black Panthers, omdat een van hun bende een middelvinger heeft uitgestoken naar Don (een van de leden van The Black Bronx).X steekt zijn middelvinger in brand zodat hij nooit meer een middelvinger kan uisteken.Na een tijd ontmoet ze Marwan weer eens op de metro. Ze wordt verliefd op hem, maar ze weet dat een relatie met iemand van een andere bende niet kan. Dan zou X (de leider van The Black Bronx) haar vermoorden. Toch begint ze een relatie met Marwan, ze weet dat als de bende erachter komt ze dood is. Natuurlijk moet alles in het geheim gebeuren, maar Mavela wilt bij Marwan slapen. Marwan heeft hier een oplossing voor gevonden, hij heeft een kraakpand gevonden en daar een luchtmatras ingezet. Mavela weet dat dit gevaarlijk is, maar toch doet ze het. Malika (de ex-vriendin van Marwan) is erachter gekomen dat Marwan een geheime relatie heeft mer Mavela en zegt dit aan The Black Bronx. De bende van Marwan zet hem betaald dat hij met een meisje is gegaan dat niet van de bende is. Ze spuiten hem met grafitti zwart en ze slaan hem. Nu The Black bronx dit te weten is gekomen willen ze het ook Mavela betaald zetten. Terwijl Marwan wordt afgeslagen zit Mavela te wachten in het kraakpand. Ineens komen X en de rest van de bende binnen, Mavela weet dat dit niet veel goeds kan betekenen. Iedereen van de bende verkracht mavela net zoals ze Angela (een lud van The Black Panthers) hebben verkracht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Black door Dirk Bracke"