Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ben X door Nic Balthazar

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Ben X
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 379 woorden
  • 16 februari 2009
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
12 keer beoordeeld

Boekcover Ben X
Shadow
Er is iets met Ben. Is hij autistisch? Of automatisch, zoals zijn kleine broertje hem noemt. En wat is er erger? Zijn handicap of de anderen die hem ermee doodpesten. Bijna letterlijk. Ben heeft een plan. Voor een moord. Dan komt Barbie in zijn leven. Dat behoorde niet tot het plan.
Er is iets met Ben. Is hij autistisch? Of automatisch, zoals zijn kleine broertje hem noemt. En wat is er erger? Zijn handicap of de anderen die hem ermee doodpesten. Bijna letterl…
Er is iets met Ben. Is hij autistisch? Of automatisch, zoals zijn kleine broertje hem noemt. En wat is er erger? Zijn handicap of de anderen die hem ermee doodpesten. Bijna letterlijk. Ben heeft een plan. Voor een moord. Dan komt Barbie in zijn leven. Dat behoorde niet tot het plan.
Ben X door Nic Balthazar
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Niets was alles wat hij zei geschreven door Nic Balthazar

5 de druk oktober 07 (1 druk september 02)
96 pag. – 12cm x 17,5 cm
D/2002/39/160

Verhaal
Het verhaal gaat over een autistische jongen met de naam Ben. Ben leeft in zijn eigen wereld en wordt veel gepest op school, omdat hij anders is dan de rest. Hij speelt ook veel Lethal Assault en zit vaak te chatten. Daar heeft hij een meisje leren kennen genaamd Barbie, zelf heet hij op de chat Zorro. Op een dag spreken ze met elkaar af, op het treinstation. Dit is voor Ben de ideale dag om zichzelf voor de trein te gooien maar dit mislukt. Zij is de persoon die samen met hem een valse begrafenis opzet. Ze hebben voor zijn nep zelfmoord dagenlang zitten praten wat uitzonderlijk is voor Ben. In de nep begrafenis willen ze laten zien hoe Ben werd gepest. Achter zijn begrafenis gaat hij dolfijnen gaan bezoeken en blijkt dat Barbie niet echt bestaat.

Thema
Het verhaal gaat over een autistische jongen die eerst het leven niet meer zag zitten, maar uiteindelijk opnieuw is begonnen.


Titel
Ben heeft nooit veel gezegd omdat woorden hem niet interesseren daarom zei hij ook niet veel 2 Als zijn moeder vroeg:‘wat is er Ben wat is er’ dan antwoordde hij altijd :‘niet ma niets.’

Ervaringsverslag
Het boek viel bij mij wel in de smaak het is niet te dik maar kort en bondig en zo heb ik dat graag zo dat je het snel kan lezen . Je ziet duidelijk dat de auteur zo goed mogelijk de gedachten van een autist probeert na te bootsen op een niet zo realistische en beknopte wijze maar met wel met de nodige details het is nogal nuchter. Hij is zeer ongevoelig voor Ben. Het boek is niet bepaald grappig. En het heeft een nogal vaag en open einde. Het is zeker een aanrader voor mensen die verplicht boeken moeten lezen.

Krantenbericht
Zelfmoord zonder moord
Gisteren vond er een uitvaart plechtigheid plaats ter gedachtenis van Ben.
Ben een autistische jongen werd vaak gepest op school en kon de spanning niet meer aan en besloot daarom zelfmoord te plegen. Tijdens de dienst werd er een schokkende film gedraaid die toonde hoe Ben gepest werd. Later blijkt dat Ben geen zelfmoord gepleegd heeft. Momenteel is niet bekend waar hij zich bevind.
Belga.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ben X door Nic Balthazar"