Belledonne kamer 16 door Anke de Vries

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 588 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 19 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 19 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1977
Pagina's
136
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Belledonne kamer 16
Shadow
Belledonne kamer 16 door Anke de Vries
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Titel: Belledonne kamer 16
Auteur: Anke de Vries
Thema: Thema is ontmaskeren. Robbert probeert namelijk er achter te komen wie Robbert Macy is

Keuzeverantwoording:
Ik heb dit boek pas gelezen en zat nog goed in mijn hoofd en het was ook een leuk boek waardoor je r ook wat makkelijker over typt

Inhoud van het verhaal
Robert’s opa is overleden en Robert en zijn moeder ruimen zijn huis leeg. Hierbij komt Robert een vreemd boekje tegen. Robert leest het gevonden boekje door en vindt het allemaal nog al vreemd. Er staan veel namen in en ook wordt het café Belledonne vaak genoemd. De naam Robert Macy valt het meest op en hij besluit op onderzoek uit te gaan, in de zomer gaat Robert naar Frankrijk. In Frankrijk gaat Robert opzoek naar de streek en het café/pension Belledonne. Eenmaal aangekomen vraagt Robert aan de pensioneigenaar om een kamer. Eigenlijk is het geen pension meer, maar omdat Monsieur Mons (de pensioneigenaar) Robert meteen al vertrouwd maakt Monsieur Mons een uitzondering. Op weg naar de kamer vraagt Monsieur Mons al gelijk om een gunst. Monsieur Mons moest naar de begrafenis van ene Madame Gireauld (Pauline). Naast het graf van Pauline duikt de naam Robert Macy weer op.
Na de begrafenis loopt Robert weer naar huis en ziet hij voor z’n ogen een ongeluk gebeuren. Het slachtoffer bleek de dochter van de vader van Pauline te zijn. Zo kwam Robert in contact met Monsieur Gireauld ( de vader van Pauline en de opa van Crisitine). Met een smoes vroeg Robert hem wie nu eigenlijk die Robert Macy was. Monsieur Gireauld zei dat hij niets wist, maar Robert vertrouwde dit niet. Als Robert nog even gekletst heeft gaat hij naar huis, via het cafe. In dat café wordt Robert dronken en verklapt hij geheimen uit het zakboekje.

De volgende dagen gaat dit verhaal snel door Nizier en komt het ook bij ene Madame de Befort terecht. Ze is benieuwd over Robert ‘s verhaal over Robert Macy en ze nodigt hem uit om te lunchen. Ze zegt dat ze niet weet wie Robert Macy is, maar dat zij iemand kent die dit wel doet. Diegene is dokter Pascal, de vroegere dokter van Nizier. Dokter Pascal weet te vertellen dat Robert Macy in het verzet heeft gezeten en dat hij doodgeschoten is door de Duitsers. Hij weet alleen niet wie dit heeft gedaan.
Robert besluit om weer naar Monsieur Gireauld te gaan, omdat hij meer wil weten. Daar ziet hij iets verdachts. Hij ziet Monsieur Gerauld zitten met een pistool in zijn hand. Robert besluit het pistool te stelen en te onderzoeken. Een wapenhandelaar zegt dat het kogeltje dat Robert heeft uit het pistool kan komen. Robert gaat Monsieur Gerauld met de feiten confronteren. En .... Monsieur Gerauld geef toe dat hij het gedaan heeft.
Maar ? Hoe komt Robert aan het Zakboekje en het kogeltje ? Dit weet Madame de Befort aan Robert te vertellen. Ze zei dat Robert’s grootvader vroeger arts was geweest en dat hij de kogel en het boekje moet hebben gevonden toen hij het lijk van Robert Macy onderzocht

Hoofdpersoon:
Robbert: erg sympathiek verteld makkelijk problemen maar staat ook open voor problemen

Belangrijke bijfiguren:
Monsieur Mons: normaal sypathiek doet niet opvallend in verhaal enige wat meerdere keren terug komt is dat hij behoorlijk zweet en stinkt wel gezzelig persoon volgens robbert(zo word er geschreven in het boek.

Cristine: in het begin een beetje wantrouwend persoon ze vertrouwd niet later verandert uiteindelijk wel

Lucette: is aardig voor iedereen, woont op zichzelf

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Belledonne kamer 16 door Anke de Vries"