Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bella Italia door Suzanne Vermeer

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Bella Italia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas aso | 728 woorden
  • 29 mei 2013
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
12 keer beoordeeld

Boekcover Bella Italia
Shadow
Bella Italia door Suzanne Vermeer
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Deel A:

De zomer van 2010 komt er aan. De ouders van Niels zouden graag op een luxe hotel op hun vakantiebestemming, maar Niels is er niet echt geïnteresseerd in. Hij wil graag kamperen.

Daarom besluiten de ouders van Niels om een luxe camping te boeken bij het Gardameer in Italië.

Eens aangekomen in Italië maakt Niels al snel wat vriendjes op de camping. ’s Avonds is er een recreatiezaal speciaal voor kinderen. Niels moest altijd om tien uur ’s avonds terug zijn, net zoals zijn vriend, Thijs. Maar op de tweede avond komen Niels en Thijs niet terug naar hun caravan.

Hans, de vader van Niels, is op zijn ongemak. Na een halfuur wachten komt Thijs aan. Zonder Niels.

Ze vragen aan hem waar Niels is. Hij was samen met Mats mee een sigaretje gaan roken. De ouders van Niels gaan op zoek naar hen. Maar ze vinden niets. Plots hoort Hans een geluid van achter de struiken. Hans gaat kijken in de bosjes en treft daar Mats aan met een zwerver. De zwerver was Mats aan het betasten. Net toen Hans Niels zag rent de zwerver weg. Hans gaat de zwerver achterna, maar hij belandt in het water en verdrinkt. Het gezin moet nog enkele dagen in Italië blijven, zodat de plaatselijke politie hen kan ondervragen. Maar Niels wilt niets zeggen. Terug in Nederland verandert het gedrag van Niels extreem. Hij is zelf geschorst op school en toen hij met kerstavond een pakje kreeg met een Braziliaanse voetballer op moest hij schreeuwen. Hans leest enkele dagen later in de krant dat er weer een moord werd gepleegd op diezelfde plek in Italië. Dus Niels vertelt alles aan de politie. Het was een voetballer met een groene T-shirt. Hij heeft Mats verkracht en vermoord.

Ze moeten terug naar het Gardameer, deze keer blijven ze op hotel. Toen ze gezellig een terrasje aan het doen waren, zag Niels de voetballer van vorig jaar. Hij schreeuwde. Hans begreep niet wat er aan de hand was. Toen Niels het wat later zei, kwam alles aan het licht.

Nu Niels hem heeft herkend, en de dader weet het, wil  de dader nog één iets doen, en dat is het gezin vermoorden. Hij weet waar ze verblijven en komt op een avond met een mes hun kamer binnen. Zij hadden niets om hun te kunnen verweren. Gelukkig kwam de politie binnen en schoten hem dood. Niels is weer zichzelf en kan weer gelukkig zijn. Maar hij wil niet meer op reis gaan.

 Deel B:
Het was een zeer mooi boek om te lezen. Het las zeer vlot en het was spannend.

De plaats waar het zich bevond kon ik mij zeer goed voorstellen, want ik ben zelf al op reis geweest naar het Gardameer in Italië. De reden waarom ik dit boek heb gekozen, is omdat het al een mysterieuze voorkant had. Het maakte me nieuwsgierig en zette me direct aan om het te lezen.

Het boek leest eigenlijk als een trein. Het is een duidelijk verhaal, weinig personages en bevatte zeer korte hoofdstukjes. Dat was wel makkelijk voor als ik eens weinig tijd had om te lezen, dan kon ik op z’n minst twee hoofdstukjes lezen.

Ik vond vooral de achtervolging, het gesprek op school en het einde zeer leuk.

Eigenlijk was het boek op zijn geheel leuk en spannend. Ik zou graag nog boeken lezen van Suzanne Vermeer. Alleen jammer dat hij gestorven is in 2011 in Gran Canaria.

Suzanne Vermeer is eigenlijk een pseudoniem voor de schrijver Paul Goeken.

Ik dacht echt dat ik een boek van een vrouwelijke auteur aan het lezen was, blijkt dat hij mannelijk is.

Ik snapte het niet toen ik het las op Wikipedia. De stijl van het boek leek althans zeer vrouwelijk.

Het boek is een thriller, en dat heb ik graag. Daarom dat het ook zo snel las voor mij.

Waarom ze de titel Bella Italia hebben gekozen, snap ik volledig, het speelt zich het meest af in Italië en niet in Nederland. En ook alle gebeurtenissen waren in Italië belangrijker dan in Nederland.

Wat ik ook zeer leuk vond, is dat er geen flashbacks waren. Soms kon dat echt verwarrend zijn. Het speelde zich af in het heden en dat was gemakkelijker om te lezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bella Italia door Suzanne Vermeer"