Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bangkok Boy door Carry Slee

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Bangkok Boy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 484 woorden
  • 16 januari 2010
  • 35 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
35 keer beoordeeld

Boekcover Bangkok Boy
Shadow

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door A…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden…

De negentienjarige Bo heeft een relaxed leven. Ze studeert Nederlands in Amsterdam (maar niet al te fanatiek), heeft een knappe vriend (de kunstzinnige Joep) en kan het goed vinden met haar kamergenote Anouk (met wie ze ook veel ruzie maakt). Niks aan de hand dus. Totdat Joep haar ineens dumpt. Bo blijft gekwetst en boos achter, maar niet voor lang. Aangespoord door Anouk gaat ze Joep zoeken om hem te confronteren met die ene dringende vraag: waarom? Tot Bo's verbazing blijkt Joep spoorloos verdwenen. Niemand weet waar hij is, zelfs zijn beste vriend niet. Het enige teken van leven is een kaart uit Bangkok, die Joep naar zijn adoptieouders heeft gestuurd. Is hij op zoek naar zijn roots? Of heeft hij jarenlang met een knappe Thaise gechat en wil hij haar nu in het echt ontmoeten? Vastberaden dit tot op de bodem uit te zoeken, reizen Bo en Anouk hem achterna. Ze raken verzeild in een avontuur met verstrekkende gevolgen.

Bangkok Boy door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel van het boek: Bangkok boy
Naam van de schrijver: Carrie Slee

Ik heb dit boek gekozen omdat ik zelf ook in Thailand (ook Bangkok) en het sprak me dus wel aan. En een vriendin van mij heeft het boek ook gelezen en die was heel postitief en dus wou ik het ook wel lezen. Zelf houd ik heel erg van een liefdesverhaal, avontuur, komisch & reisverhaal genre, dit boek heeft een avontuur, liefdesverhaal, komisch & reisverhaal. Dus het is helemaal volgens mijn eisen. Ik vind de titel echt super goed verzonnen omdat de Thaise jongen zelf ook uit Bangkok komt, maar als ik echt zelf een nieuwe titel zou moeten verzinnen zou ik: ‘De gevluchtteThaise jongen’ kiezen omdat hij is gevlucht uit Nederland naar Bangkok om zijn biologische ouders op te zoeken.

Het verhaal wordt in het ik-perspectief verteld, het effect ervan is dat je dus een soort dagboek effect krijgt en dat vind ik wel mooi om te lezen, en er zijn 2 hoofdpersonen en bij elk hoofdstuk staat er als titel de naam van de persoon die dat hoofdstuk verteld. Dat vind ik handig. Er wordt van perspectief gewisseld het effect hiervan staat hierboven. (van dat er 2 hoofdpersonen zijn en dat er bij elk hoofdstuk bij staat wie het verteld)

De hoofdpersonen van het boek zijn: Bo, Joep & Anouk. Joep is 22 jaar oud en is de Thaise jongen die terug vlucht naar Thailand om zijn biologische ouders terug te zoeken, en hij heeft verkering met Bo. Bo is een meisje van 21 jaar oud en houd van een feestje. Anouk is ook 21 jaar oud en is de beste vriendin van Bo.
Aan het begin van het verhaal heeft Joep heeft genoeg gehad van Nederland en van zijn adoptieouders, hij gaat naar Thailand om zijn biologische ouders terug te vinden.
Bo schrikt als Joep opeens weg is, ze zit heel lang in een dip en uiteindelijk gaat ze samen met Anouk naar Thailand om Joep te zoeken. Uiteindelijk vinden ze hem, maar wegens het doodrijden van een man op straat moeten Bo en Anouk naar de gevangenis. Maar omdat Joep een ziekte heeft en niet lang te leven meer heeft wil hij voor hun naar de gevangenis. Bo rendt de politieauto achterna want ze wil Joep niet kwijt. Uiteindelijk overlijdt Joep in de gevangenis. Bo heeft maanden zitten huilen toen ze het verhaal hoorde vanuit Nederland (het stond in de krant) en ze dacht dat het allemaal door haar kwam.
Uiterlijk en innerlijk van Joep: Thaise jongen, zoekt biologische ouders, volgt de kunstacedemie
Uiterlijk en innerlijk van Bo: Dronken, blond haar & blauwe ogen, Woont op kamers
Uiterlijk en innerlijk van Anouk: Houd van jongens, Bruin haar & Bruine ogen, woont bij Bo.
Zelf zou ik nooit een van de hoofdrolspelers willen zijn omdat ik geen vriend zou willen die in een keer plotseling naar Thailand vertrekt zonder het mij te vertellen.. Dat zou ik niet pikken.

REACTIES

L.

L.

bo is 19

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bangkok Boy door Carry Slee"