Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bad boys for life! door Vrank Post

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Bad boys for life!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 887 woorden
  • 13 maart 2014
  • 75 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
75 keer beoordeeld

Boekcover Bad boys for life!
Shadow

Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond om het harde leven in de jeugdgevangenis het hoofd te bieden. Maar als hun gevoelens voor Meriam gaan meespelen, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Uiteindelijk barst de bom en komen beide jongens lijnrecht tegenover elk…

Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond om het harde leven in de jeugdgevangen…

Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond om het harde leven in de jeugdgevangenis het hoofd te bieden. Maar als hun gevoelens voor Meriam gaan meespelen, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Uiteindelijk barst de bom en komen beide jongens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Hun leven wordt op zijn kop gezet. Zal hun vriendschap overleven of is het verleden bepalend voor de toekomst?

Een rauw en realistisch verhaal over de spanningen in de westerse samenleving, waar moslim- en westerse jongeren scherp in contrast staan met elkaar, waar de jeugd steeds grenzelozer wordt en waar de jeugdgevangenis steeds vaker het antwoord is.

Bad boys for life! door Vrank Post
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

A Algemene informatie van het boek

A1. Titel:  Badboys for life!

A2. Auteur: Vrank Post                     

A3. Uitgever/jaar: Noordhoff uitgevers BV 

A4. Genre (soort verhaal): Avontuurlijk en spannend.

 

B beschrijving van de inhoud.

B1        Verklaring van de titel

De titel Bad boys for live is bedoeld voor Joost en omar. Joost en omar die worden vrienden en willen dus voor altijd slechte dingen blijven doen.

B2        Beschrijf de hoofdpersoon/hoofdpersonen.

Joost: Joost die wordt verdacht dat hij z’n buurmeisje heeft mishandeld. Hij wordt ook verliefd op meriam. Hoe hij over zich zelf denkt; Als ik niet de goede kant op kan gaan ga ik verder de criminaliteit in.

Omar: Is een agressief jongen die veel scheld en zich groot voelt. Hij heeft veel meisjes waar mee hij flirt en voelt zich daardoor een pooier. Hij handelt drugs en is bekend als een bad boy.

B3        Waar speelt het verhaal zich af?

Vooral in de jeugdgevangenis (blz11)

B4        Wanneer spelen de gebeurtenissen zich af?

In deze tijd, dus niet vroeger of in de toekomst maar nu.

B5        Wat is het belangrijkste probleem van het boek?

De belangrijkste probleem uit het boek is; Dat omar in de gevangenis zit en Joost ontmoet, dat ze ruzie krijgen met andere en daarna goede vrienden worden.

B6.       Hoe verloopt de tijd in het verhaal?

Grote deel loopt normaal vloeiend maar tussen door zitten er wel wat flashbacks bij.

B7.       Wat is het thema?

Het thema is na mijn mening; Verschillen in het leven, omdat je toch ziet in het   verhaal hoe je leven kan veranderen naar slechte gewoontes en toch als nog positief kan blijven en het terug kan zetten.

B8.       Hoe begint het verhaal?

De verhaal begint met dat omar een overval doet bij een bank. Hij is gekleed met een witte djellaba met een zwarte jas. De overval gaat toch niet op hoe hij het had verwacht en hij wordt opgepakt. Hij wordt vervoerd naar een gevangenis.

B9.       Hoe loopt het af?

Open einde, Omar is weer bezig met een overval. Ziet dat Joost binnen komt en een mes naar een vrouw gooit zodat ze zich los kan maken en ze rent naar de trap. Joost zegt; BadBoys For life, omar, BadBoys for life. ‘jeweet toch: We ride together, we die together! En hij drukt op het knopje bij omars riem zonder te twijfelen.

 

C          Geef een samenvatting van het boek in minimaal 20 regels. De samenvatting mag maximaal één A4-tje lang zijn.

De twee jongens omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ze zijn beide totaal verschillende jongens maar toch kunnen ze goed met elkaar omgaan. Toch heeft Joost een geheim die hij niet aan omar wil zeggen en dat is waarom hij in de gevangenis zit. Joost ontmoet een meisje in de gevangenis ze heet Miriam. Maar omar vind haar ook leuk dus ze krijgen onderling een kleine ruzie. Omar mag na een tijdje naar huis, maar voordat hij naar huis gaat krijgt hij seks met Miriam. Joost heeft zijn geheim al een keer tegen Omar verteld, maar hij mocht het tegen niemand zeggen. Maar Omar is boos op Joost en schreeuwt door de gevangenis JOOST IS EEN PEDO. Joost wordt daardoor heel erg boos en Miriam ook op Joost. Ze waren egt verliefd op elkaar maar dat is nu wel over bij Miriam. Later in het boek komen Miriam en Joost beide vrij. Joost wilt Miriam opzoeken maar dat wil Miriam niet. Als iedereen weer vrij is, gaat Omar het verkeerde pad weer op. Hij overvalt een kantoor. Hij zorgt dat alle ramen, deuren en gangen dicht zijn. De politie staat buiten. Maar in dat kantoor is Joost ook. Hij komt binnen via de lift, want daar had Omar niet aan gedacht. Hij komt binnen lopen en ziet Omar met een grote bom om zijn buik. Joost moet even lachen, en bespringt Omar. Hij schreeuwt dat iedereen weg moet omdat Omar een bom heeft. Hij gooit een mes naar de mensen, zij kunnen zich nu losmaken. Hij zegt; bad boys for life, Omar . Bad boys for life. Hij drukt op de knop van de bom.

 

D         Je eigen mening over het boek in minimaal 30 woorden.

Kies uit de volgende woorden de twee die jij het best bij het verhaal vindt passen. Leg met voorbeelden uit waarom je deze woorden kiest.

geloofwaardig, moeilijk; spannend; leerzaam; realistisch; droevig; herkenbaar, fantasievol; romantisch; griezelig; verrassend

1. Geloofwaardig

Omdat, Het een verhaal is die niet zomaar verzonnen is. Het is een verhaal gebasseerd op een echt verhaal.

2. Realistisch

Omdat, Het een verhaal is die elke dag kan gebeuren en gebeurt. Het is een verhaal dat wanneer je het leest je er in gaat leven.

REACTIES

J.

J.

Top, helemaal gekopieerd

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bad boys for life! door Vrank Post"