Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Alles voor Romeo door Caja Cazemier

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Alles voor Romeo
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 377 woorden
  • 15 september 2014
  • 72 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
72 keer beoordeeld

Boekcover Alles voor Romeo
Shadow
Alles voor Romeo door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Het boek alles voor Romeo gaat over de 16 jarige Anouk die samen woont met haar jongere zusje en hun zieke moeder. Anouk is al vaak verhuist, daarom heeft ze nog weinig vrienden. Als Anouk op haar kamer zit, pakt ze haar laptop en logt in op Hyves. Dan krijgt ze opeens een vriendschapsverzoek van een jongen van 21 jaar. Ze bekijkt zijn pagina en foto’s. Ze kent de jongen niet maar accepteert zijn vriendschapsverzoek wel. De jongen heet Romeo. Hij vraagt of ze mee uit wil.

Dus die avond gaat Anouk met een vriendin naar de disco waar ze hebben afgesproken met Romeo. Later op de avond gaat Anouk met Romeo mee naar huis. Anouk leerde veel vrienden van Romeo kennen en kon het goed met ze vinden. Daardoor had ze opeens heel veel vrienden. Romeo gaf haar veel dure cadeautjes, zoals een nieuwe telefoon en veel mooie sieraden. Romeo vertelde Anouk dat hij in geld problemen zat en vroeg Anouk om hulp. Ze hield veel van Romeo dus ze deed wat hij haar vroeg te doen. In het begin vond ze het niet zo erg om hem te helpen. Dat kwam omdat ze toen alleen naar feesten ging samen met Romeo. Ze vond het eigenlijk best gezellig. Een tijdje later vroeg Romeo ook of Anouk verder zou gaan voor hem. Anouk wilde niet maar ze deed het toch om Romeo niet kwijt te raken. Vanaf die dag moest Anouk elke dag werken, als ze geen zin had werd ze in elkaar geslagen. Tegen de pijn gaf Romeo haar alcohol en begon Anouk aan drugs. Met Anouk ging het steeds slechter en belande in bed met oude mannen en vrienden van Romeo. Van Romeo moest ze een tatoeage op haar buik laten zetten met zijn naam erop. Op een dag zag Anouk een kans om te ontsnappen van Romeo. Ze was bang dat Romeo haar zou volgen en dat ze nooit meer kon ontsnappen uit deze nachtmerrie. Ze liet ze eerste voetganger die ze zag de politie bellen. Anouk werd naar een soort opvang gebracht waar meer meisjes zaten die in aanraking waren gekomen met loverboys. Daar leerde ze om voor zichzelf op te komen. In die opvang moest ze ook afkicken van de drugs.

 

REACTIES

M.

M.

hallo ik heb dit boek ook voor mijn boekverslag gekozen en ik heb een 9.5 wat heb jij gekregen?

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Alles voor Romeo door Caja Cazemier"