Afgunst door Saskia Noort

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Afgunst
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 571 woorden
  • 22 april 2011
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
43 keer beoordeeld

Boekcover Afgunst
Shadow

Bestsellerschrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Alles wat ze deed en waar ze voor stond was in zijn ogen minderwaardig. Zij op haar beurt aanbad hem. Toen Susan eindelijk uit zijn schaduw durfde te treden door hun relatie te verbreken, &eac…

Bestsellerschrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Al…

Bestsellerschrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Alles wat ze deed en waar ze voor stond was in zijn ogen minderwaardig. Zij op haar beurt aanbad hem. Toen Susan eindelijk uit zijn schaduw durfde te treden door hun relatie te verbreken, én net als hij te gaan schrijven, was hij woedend. Afgunst is een kort verhaal van Saskia Noort.

Afgunst door Saskia Noort
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

1 Samenvatting.

Het begint als Susan van Doorn een lezing geeft over haar zojuist verschenen boek. Als zij de lezing wilt starten ziet zij haar ex in de zaal zitten. Ernst Scholten is zijn naam. Na afloop van de lezing loopt ze naar haar auto en ze stapt in. Ze staat op het punt om weg te rijden maar plots gaat de deur van de auto open. Ernst stapt in en houdt haar onder schot. Hij rijdt met de auto de polder in. Als Susan later wakker wordt merkt ze dat ze is vastgebonden. Ze kijkt om zich heen en ziet dat ze zich in een andere auto bevindt. Ze wordt naar een schuur gebracht. In de schuur wordt ze gedwongen een filmpje te maken waarin ze zegt dat ze door twee mannen is ontvoerd. Ze wordt lang vastgehouden. Op enig moment krijgt Ernst zo’n pijn in zijn buik dat ze kans ziet om te vluchten. Ze rent weg maar de deur zit op slot. Ernst voert haar weg. Maar zij moet rijden. Op een berg slaat de motor af. Ernst moet weer starten. Hij loopt om de auto heen. Susan weet inmiddels de auto te starten en overrijdt hem. Ze springt uit de auto en rent weg; ver weg…. naar de politie.

2 Personages

Susan van Doorn is een strijdlustige vrouw omdat zij met de dood wordt bedreigd en niet opgeeft.

Zij is ook oneerlijk tegenover haar man want zij gaat vreemd met Thom.

Zij is ook slim door de auto drie keer te laten afslaan en Ernst te overrijden als hij voorlangs loopt.

En ze is angstig omdat ze helemaal in paniek raakte toen ze werd gegijzeld.

Ernst Scholten is een goed nadenkende man want hij had het plan om Susan te ontvoeren helemaal doordacht.

Hij is haatdragend want hij wou de schaamte die hij kreeg van Susan goed maken door haar te vermoorden.

Hij is ook driftig want als Susan een verkeerde beweging maakte werd hij helemaal boos en wou hij haar een kogel door haar kop schieten.

Ernst is ook vasthoudend want na vijftien jaar zit hij nog steeds met het plan om Susan te vermoorden.

Thom is een gemene man omdat hij het dreigfilmpje van Susan zag en niks deed.

Hij is ook dom want hij doet van alles fout en denkt dat hij het goed kan maken door enkel ‘sorry’ te zeggen.

Voor de rest is er niet zoveel van Thom te zeggen want het is een bijfiguur en zijn gevoelens worden niet echt duidelijk gemaakt.

Dave de man van Susan is trouw want hij is de hele nacht opgebleven om op Susan te wachten en heeft wel zo’n 80 keer gebeld.

En net als Thom is Dave een bijfiguur. Over hem komen we verder niet zoveel te weten.

Dit waren alle mensen in het boek.

3 Ontwikkeling

In het boek maakt Susan een ontwikkeling door. Want haar leven was goed op orde totdat ze werd ontvoerd door Ernst en Dave er achter kwam dat zij vreemd ging. Gaandeweg het verhaal ontdekte ze dat ze Thom niet meer wou omdat hij een eikel was. Uiteindelijk had ze niemand meer: geen man en ook geen vriend.

4 Spanning

Ik verwachtte dat er spanning werd gemaakt door een enge situatie en een griezelige omgeving. En dat was ook zo. In het begin werd de spanning opgevoerd door de achtergehouden informatie over Ernst. Ook werd er spanning gecreëerd door de dreiging met wapens.

REACTIES

M.

M.

de samenvatting klopt niet. aangezien Susan nooit naar de politie is gegaan. ze rende weg maar wist niet waarheen. ze zag licht en rende daarheen. dat was de brandende auto en even verderop lag Ernst. ze raakte in een 1 op 1 gevecht en Susan wist Ernst dood te schieten. toen vond de politie hun.
ik vind het goed dat je een verslag hier neer zet maar zorg ook dat het klopt!!!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Afgunst door Saskia Noort"