Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Achtste-groepers huilen niet
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 451 woorden
  • 24 april 2014
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
11 keer beoordeeld

Boekcover Achtste-groepers huilen niet
Shadow

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf niks meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Ankie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afsc…

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blij…

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf niks meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Ankie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen!

Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

A. Vul de volgende gegevens in:
Titel: Achtste-groepers huilen niet
Auteur: Jacques Vriens
Illustrator:
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

B. Beantwoord de volgende vragen:
1. Wie is (zijn) de hoofdpersoon (hoofdpersonen)?
De hoofd personen zijn Akkie (Hanna Obbeek) & Joep (Nils Verkooijen)

2. Waar speelt het verhaal zich af? (in een stad of in een dorp, in welk land?)
Het speel zich af Op school in Nederland.

3. Wanneer speelt het verhaal zich af? (in welke tijd?)
Het speelt zich in deze tijd af

4. Verklaar de titel van het boek. (Leg uit waarom het boek de titel heeft gekregen).
Dit is de titel van het boek omdat het gaat om groep acht en die huilen niet maar uit eindelijk wel

C. Geef je mening over het boek:
Ik vond het boek leuk en een mooi verhaal omdat (,want) het over Kanker gaat, dat vind ik een heel mooi gebaar. Leuk vond ik het nou ook weer niet ik vond het een heel goed verhaal. En ik vind het vooral een mooi gebaar omdat het voor Anke is geschreven.

D. Schrijf nu het verslag (maximaal 1 A4):
Achtste-groepers huilen niet gaat over een hechte groep 8. Het laatste schooljaar is altijd spannend, maar als klasgenootje Akkie van 12 jaar ziek wordt verandert alles. Ze heeft leukemie en moet een groot deel van het schooljaar in het ziekenhuis doorbrengen. Ondanks haar ziekte kan Akkie het niet laten om zich overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de eindmusical, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om juf Ina aan een nieuwe man te helpen. Haar beste vriendin Elise maakt zich zorgen over Akkie.

Als de juf op school verteld dat Akkie leukemie heeft is iedereen heel erg geschrokken. Ze moet in het ziekenhuis blijfen tot dat haar behandelingen tijdelijk klaar zijn. Ze bedachten om kaarten aan haar te schrijven.

Akkie mag eindelijk bezoek. Haar beste vriendin Elise en nog twee goeie vrienden, Bram en Laurens. ze er waren er en het ging heel goed met Akkie. Ze mag  uiteindelijk ook mee op het schoolkamp. haar moeder wil  wel mee. Dat vind Akkie helemaal niet leuk.

Toen ze eindelijk op kamp was ging het flink mis ze werd de hele tijd heel duizelig, misselijk en moe en daarom ging ze maar naar huis.

Uiteindelijk kon ze ook niet mee doen met het voetbaltoernooi. Haar vrienden organiseerden dat het op het grasveldje bij het ziekenhuis. Als je uit het raam keek had je daar uitzicht op. Akkies bed werd voor het raam gezet en ze zag het voetbal veldje. De teams waren VS Akkie tegen VS leukemie. Toen de wedstrijd af was had VS Akkie had gewonnen. Opeens werd het langzaam wazig voor Akkies ogen ……. Ze overleed.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens"