Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Aan de bal door Lieneke Dijkzeul

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Aan de bal
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 437 woorden
  • 23 oktober 2007
  • 96 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
96 keer beoordeeld

Boekcover Aan de bal
Shadow

Rahmane groeit op in een klein dorp in Afrika. Zijn familie is arm en Rahmane helpt zijn vader op het land. In zijn vrije tijd doet hij niets liever dan voetballen met zijn vrienden. Ze hebben geen echte bal en bij gebrek aan schoenen voetballen ze op hun blote voeten, maar dat maakt het spel er voor Rahmane niet minder om. 

Als er op een dag een scout langskomt…

Rahmane groeit op in een klein dorp in Afrika. Zijn familie is arm en Rahmane helpt zijn vader op het land. In zijn vrije tijd doet hij niets liever dan voetballen met zijn vriende…

Rahmane groeit op in een klein dorp in Afrika. Zijn familie is arm en Rahmane helpt zijn vader op het land. In zijn vrije tijd doet hij niets liever dan voetballen met zijn vrienden. Ze hebben geen echte bal en bij gebrek aan schoenen voetballen ze op hun blote voeten, maar dat maakt het spel er voor Rahmane niet minder om. 

Als er op een dag een scout langskomt en Rahmane selecteert om in de stad een opleiding tot professioneel voetballer te volgen, heeft hij het gevoel dat er een droom uitkomt - hij krijgt de mogelijkheid om aan een leven in armoede te ontsnappen en zijn familie een betere toekomst te bieden. 

Aan de bal door Lieneke Dijkzeul
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
SAMENVATTING

Rahmane woont in een dorpje in Afrika en houd veel van voetballen. Hij voetbalt op een klein veldje onder leiding van meneer Baouri. Meneer Baouri regelde dat er scouts kwamen en Rahmane, Tigani en Henry mogen naar de stad voor een selectiewedstrijd. Henry valt af, Tigani wordt naar huis gestuurd omdat hij zich niet aan de regels hield. Rahmane blijft over en maakt nieuwe vrienden. Na een paar wedstrijden is het zover en gaan hij, Baptiste, Sunday en Ndanko naar Nederland. Daar komen ze bij hun gastouders, voor Rahmane zijn dat Ria en Gert. Zij zorgen dat Rahmane niks tekort komt. Na een paar wedstrijden voetballen in het koude Nederland gaan ze weer terug naar Afrika. En een week later zouden ze te horen krijgen of ze in Nederland mochten blijven.

3. Beschrijf de hoofdpersoon(en)
Rahmane is een lieve, zachtaardige jongen. Hij is absoluut geen macho, maar wel een echte jongen. Rahmane weet niet precies hoe oud hij is. Bij het inschrijven bij de voetbalclub wordt hij veertien geschat. Rahmane wil heel graag profvoetballer worden.


4. Beschrijf het probleem
Rahmane wil profvoetballer worden maar hij heeft weinig kans als Afrikaanse jongen. Vervolgens wordt hij gescout en krijgt hij alsnog een kans om profvoetballer te worden.

5. Geef het thema/onderwerp
Het boek gaat over voetbal.

6. Waar speelt het verhaal zich af?
Eerst in een dorpje in Afrika, dan in de stad ook in Afrika, en vervolgens ergens in Nederland

7. Wanneer speelt het verhaal zich af?
Ongeveer in dezelfde tijd als wij nu leven want ze gaan met een vliegtuig, er zijn grote warenhuizen, er rijdt een tram rond.

8. Beschrijf het einde
Na de wedstrijden in Nederland gaan Rahmane en de andere jongens terug naar hun dorpjes, ze mogen daar één week zijn en dan moeten ze weer verder trainen in de stad. Het zusje van Rahmane is beter en het gaat met iedereen goed. De vriendschap tussen Rahmane en Tigani is voorbij. Baptiste heeft een aanbod gehad om in Nederland te blijven, maar over Rahmane is dit niet bekend.

9. Hoe vond je het boek
Ik vond het een makkelijk boek omdat het lekker lezen was geen moeilijke woorden en niet moeilijk te begrijpen. Ook is het een werkelijk boek want zo gaat het in het echt ook in de voetbalwereld. Af en toe was het boek wat langdradig want het ging veel over trainen en wedstrijden. Het is boek is geschikt voor mensen van mijn leeftijd. Ook vind ik dat het jammer is dat ze het einde niet verteld wat er met Rahmane gebeurt.


10. Wat is het perspectief
Hij/zij perspectief.

11. Wie is de verteller
Het is een verborgen verteller ook wel een onzichtbare verteller.

REACTIES

I.

I.

Wat zijn de belangrijke gebeurtenissen in het boek dat Rahamne veranderd?
Grtz...

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Aan de bal door Lieneke Dijkzeul"