Doe mee aan het jaarlijkse studiekeuze-onderzoek van Markteffect. 
Je kunt meedoen ongeacht of je al weet wat je wil gaan studeren. Er worden 200 cadeaubonnen van 25 euro verloot!

Meedoen

Sous les falaises de craie door M. Putnai

Beoordeling 7.8
Foto van Laurent
Boekcover Sous les falaises de craie
Shadow
  • Boekverslag door Laurent
  • 4e klas havo | 453 woorden
  • 3 maart 2015
  • 82 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
82 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2010
Pagina's
78
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover Sous les falaises de craie
Shadow
Sous les falaises de craie door M. Putnai
Shadow

Thomas kwam thuis van school en haar moeder had slecht nieuws: opa is van een klif gevallen. Er zijn twee agenten in huis. De agenten hebben een rugzak gevonden met een pet en verrekijker van opa. De politie kan nog niet zoeken naar opa, aangezien het vloed is. Ze weten dat opa is gevallen omdat ze ook een van zijn schoenen en zijn jas hebben gevonden.

Thomas denkt terug aan de leuke tijden die hij met opa had. Als hij een probleem had, was opa er altijd voor hem. Hij voelt zich eenzaam zonder opa. Thomas begrijpt er niets van en maakt een plan samen met zijn zus Laetitia. Ze gaan naar de plek toe waar opa was gevallen en gaan op onderzoek uit. Laetitia vindt een foto van opa’s hond, Varech. Ze denken dat opa hiermee een boodschap wil achterlaten, zou opa in gevaar zijn?

Ze komen Maurice tegen. Hij zegt dat ze eens moeten kijken bij ‘L’trou du quin’. Ze komen erachter dat hiermee wordt bedoeld ‘L’trou du chien’. Dat slaat weer op de foto van de hond die ze gevonden hadden. Ze komen erachter dat de ingang van de grot alleen toegankelijk is tijdens hoogwater. Ze gaan de grot naar binnen. In de grot is het een doolhof van gangen.

Ze komen een Duits bord tegen waar ziekenhuis opstaat. Ze horen een stem in de grot. Het is de stem van opa! Ze komen bij een grote poort, de ingang van het ziekenhuis, die leidt naar een groot ondergronds terrein. Ze vinden opa vastgebonden aan een stoel. Er zijn ook 2 andere mannen bij.  Die hebben opa vastgebonden omdat hij veel weet van het Duitse ondergrondse terrein hier. De 2 mannen willen goudstaven hebben. Echter is de kaart van opa van het terrein niet compleet, hij krijgt hier 3 uur de tijd voor.

Laetitia gaat hulp halen en Thomas blijft. Echter wordt Laetitia betrapt door de mannen en gevangen genomen. Thomas is niet betrapt, en gaat nu zelf proberen hulp te halen. Thomas vind een soort metalen deur in de grot, waardoor hij op het strand uitkomt. Hij ziet twee agenten op de fiets en vroeg die om hulp. De agenten gaan mee in de grot. Ze zien een tekening met de initialen GB. De boeven gaan de boot nemen naar Engeland! Eric roept versterking. De hond Tyrex helpt Eric met zoeken. Uiteindelijk vind Tyrex opa en Laetitia.

Later zoeken ze thuis zelf de kaart uit om op zoek te gaan naar de goudstaven. Nadat ze de kaart compleet hebben gemaakt, gaan ze weer de grot in, op zoek naar de schat. Echter blijkt deze schat slechts een fles Calvados te zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Laurent