Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Les crétins punis door Évelyne Reberg

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Les crétins punis
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 364 woorden
  • 11 februari 2013
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
11 keer beoordeeld

Boekcover Les crétins punis
Shadow
Les crétins punis door Évelyne Reberg
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

De titel.

De titel van het boekje is: De gestrafte sukkels. Het boekje heeft deze titel omdat er jongens worden gestraft omdat ze een jongen uitlachen en pesten.

De Samenvatting

In dit verhaal zijn Léo, Emma en meneer Logre de hoofdpersonen. Emma is de grote zus van Léo. Léo is een jongen die voor het eerst naar school gaat samen met zijn vriend Jaune en zijn vriendin Julie. Zijn grote zus Emma zit ook al op die school en waarschuwt hem voor de pestkoppen die daar rond lopen. Ook was hij bang dat hij een enge leraar of lerares kreeg. De volgende dag is hij erg bang. Als hij het schoolplein oploopt ziet hij zijn vrienden. Hij loopt naar ze toe en hoort dat iemand hem roept. Hij kijkt achterom en ziet twee jongens staan. Léo en zijn vrienden lopen snel naar binnen. Als ze binnen komen zien ze een mevrouw staan. Léo is opgelucht omdat hij bang was dat het zo’n leraar was uit zijn droom. Als het middag is vraagt hij of hij even naar het toilet mag. Het mag dus loopt hij de snel heen. Als hij het toilet binnen wilt gaan hoort hij gebonk op de deur. Hij loopt er naar toe. Hij doet voorzichtig de deur open en ziet een nogal brede man staan. De man kijkt verbaasd. Hij verteld dat twee jongens uit zijn klas hem hadden opgesloten.  Samen lopen ze naar de klas van Léo. De kinderen kijken hem verbaasd aan als ze binnen komen lopen. De man zegt: die jongens worden gestraft! En hij wijst maar de pestkoppen.  Als Léo 's middags thuis komt vertelt hij aan haar zus: ik heb die jongens gestraft waar jij het over had!

Mijn mening

Ik vind het wel een leuk boek. Er komen grappige stukjes in voor en het is een tekst die makkelijk te begrijpen is.

Element

Ik vindt het einde het leukste, want hier vertelt Léo aan zijn zus dat hij die pestkoppen een lesje heeft geleerd en dan de reactie van zijn zus is erg grappig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Les crétins punis door Évelyne Reberg"