Le petit train qui ne voulait pas mourir door Thierry Dorange

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 735 woorden
  • 10 juli 2007
  • 3 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.7
  • 3 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2000
Pagina's
122
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover Le petit train qui ne voulait pas mourir
Shadow
Le petit train qui ne voulait pas mourir door Thierry Dorange
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Chapitre 1:
In dit hoofdstuk wordt het plaatsje en de hoofdpersonen, Vincent en Julie, beschreven. Vincent en Julie zijn broer en zus.
Chapitre 2:
Er wordt beschreven hoe het leven in het plaatsje zoal gaat. Er is een station in het plaatsje met een oude trein, die niet zo goed meer loopt. Vincent en Julie vinden de trein juist erg leuk. De trein komt vaak langs hun huis.
Chapitre 3:
Vincent en Julie zitten in de trein, en tegenover hen zit een aardige mevrouw die ze kennen uit hun woonplaats. Omdat de trein oud is, vinden de mensen dat de trein hard aan vernieuwing toe is. Sommige mensen vinden zelfs dat de trein misschien wel weg moet.
Chapitre 4:
Vincent en Julie moeten een cadeau voor Guillaume, een vriend van hen, bedenken. Eerste wilden ze een boek geven, maar omdat ze niet zeker weten of hij dat wel leuk vindt kopen ze een doos chocola met hun moeder.

Nadat ze het cadeautje gekocht hebben zet hun moeder hen af bij het feestje. Op het feestje komt ook Laurie. Jean, het kleine broertje van Guillaume, is er natuurlijk ook.
Chapitre 5:
Vincent, Julie, Guillaume, Laurie en Jean lopen naar het centrum. Ze komen langs een snoepwinkel, en de mevrouw die achter de kassa staat houdt iedereen altijd streng in de gaten. Maar vandaag is de vrouw aardiger dan normaal, omdat ze heeft gehoord van de trein die misschien weggaat. Ze vindt het jammer, en er zullen daardoor ook minder toeristen komen.
Chapitre 6:
De kinderen gaan nadat ze dit hebben gehoord naar het gemeentehuis, omdat ze daar aan het vergaderen zijn over de trein. Alleen mogen ze niet naar binnen. Via het raam sluipen ze toch naar binnen, en horen ze minpunten van de trein, waardoor hij waarschijnlijk weg moet. Hij is te langzaam en te oud. In de winter nemen de mensen vaker de auto dan de trein, omdat de trein dan niet altijd even goed werkt. De vrienden willen natuurlijk proberen om te voorkomen dat de trein weg gaat.
Chapitre 7:
Ze spreken af om ’s nachts naar het station te gaan. Ze kunnen alles goed zien omdat de lampen nog branden. Als ze op onderzoek willen gaan moeten ze zich gauw verstoppen omdat er iemand aan komt. Ze zien dat diegene probeert om de locomotief van de wagons los te koppelen. Daar lijkt het in ieder geval erg op.

Chapitre 8:
Ze vinden het nu te gevaarlijk om te blijven, ze kunnen misschien betrapt worden. Ze vinden het jammer, maar als de gemeente de trein weg wil hebben kunnen zij daar niets aan doen. Ze gaan dus maar terug naar huis.
Chapitre 9:
Vincent had een slechte droom over de trein. In zijn droom ontspoorde de trein. Vincent praat er met Julie over, maar zij weet ook niet wat het betekent. Ze besluiten om te gaan kijken bij de trein, en er is inderdaad wat aan de hand.
Chapitre 10
Politieagenten staan bij de trein, er is een ongeluk gebeurd. De trein is echt ontspoord. Vincent en Julie gaan gauw naar hun vrienden om te vertellen wat er is gebeurd. In het plaatsje zelf wordt niet veel over het ongeluk gesproken. De meeste mensen vinden het niet zo erg, het was toch een oude trein.
De vrienden weten dat iemand wat bij de trein heeft gedaan die nacht, dus gaan ze weer op onderzoek uit. Voor de zekerheid nemen ze de hond Ignace mee. Bij het station vinden ze een houten hokje. Als de boef tevoorschijn komt valt Ignace hem aan. Als de politie komt wordt de boef opgepakt.
Chapitre 11:
Er wordt besloten, nu de oude trein toch kapot is, dat er een nieuwe trein komt. De hele stad is op de hoogte van de boef die de trein stuk heeft gemaakt. De nieuwe trein krijgt de kleuren blauw en zilver.
Dan krijgt Vincent een telefoontje van Guillaume, die zegt dat de oude trein niet weggaat, maar dat hij wordt gerepareerd en voor de zondag voor toeristen blijft rijden.
Chapitre 12:
De vriendengroep mag helpen de trein de maken. Ze mogen hem verven en versieren. Hij wordt nu geel. En alles in de trein wordt helemaal vernieuwd.
Chapitre 13:
Er wordt een feestje gegeven voor de oude en de nieuwe trein. De nieuwe trein wordt gedoopt, en de oude trein is helemaal versierd met slingers. Op de wagons zijn bloemen geschilderd. Zo is iedereen blij, er is een nieuwe trein, maar de oude blijft ook.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.