Onze vrienden van Markteffect doen hun jaarlijkse Scholierenonderzoek. Geef jouw mening over het onderwijs en maak kans op JBL headphones of Bol.com-bonnen van 15 euro.

 

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je PWS of Sectorwerkstuk?

Heeft jouw PWS of Sectorwerkstuk een link met het Rijksmuseum? Stuur je werkstuk dan vanaf december in voor de Junior Fellowship profielwerkstukwedstrijd van het Rijksmuseum. En maak kans op € 1500 en een traineeship! 

Hoofdstuk 1: De klassenfoto

De schoolfotograaf komt op bezoek en de hele klas moet op de foto.

Om te zorgen dat iedereen op de foto komt moeten de kinderen kistjes halen uit de kolenkelder.

Maar de kinderen gaan met de kolen spelen, waardoor ze helemaal vies worden.

Als alle kinderen zijn gewassen en rustig zitten is de fotograaf vertrokken.Hoofdstuk 2: De cowboys

Nicolas heeft zijn vrienden uitgenodigd om cowboy(-tje) te spelen.Nicolas wil de jongeman op het paard zijn en de andere jongens struikrovers. Maar de anderen zijn het daar niet mee eens en ze beginnen te ruziën.

Dan komt de vader van Nicolas naar buiten en hij is degenen die is gevangenomen. En dan komt de buurman van Nicolas door de heg gekropen en speelt mee.‘S middags roept de moeder van Nicolas dat ze gaan dus iedereen gaat naar binnen, daarna gaat Nicolas met zijn vriendjes op zijn kamer spelen.

S’avonds ontdekt Nicolas dat zijn vader nog vastgebonden aan de boom zit.Hoofdstuk 3: Meneer Bouillon

Als de kinderen op school komen is hun juf er niet maar er staat een invaller voor de klas een grote man met een snor en ogen die op vetoogjes in de soep lijken.De kinderen noemen hem Le Bouillon(bouillon is soep).

Hij vraag wie de beste leerling van de klas is en Agnan vertelt dat hij dat is.

De kinderen mogen Agnan niet zo en ze proberen hem altijd een klap te geven maar dat mag niet want hij heeft een bril.

Dan gaat de Meneer Bouillon weg en Agnan moet lesgeven ze moeten van Agnan een reken som oplossen.

Dan vraagt Clotaire of Angan gek is Agnan zegt dat iedereen stil moet zijn. Dan gaat Joachim door de deur de invaller bespieden en de kinderen beginnen te voetballen in de klas.

Plots horen ze een gil en Joachim ligt op de grond, Bouillon had de deur open gedaan en hij kwam tegen Joachim aan. Meneer Bouillon is erg boos en alle kinderen moeten na blijven en Agnan begint te huilen.De dag eindigt is een grote chaos, de volgende dag is de juf terug.Hoofdstuk 4: De inspecteur

De inspecteur komt lang, juf vraagt of iedereen braaf wil zijn. Ze vraagt of iedereen zich keurig wil gedragen.

Agnan moet de inkt bijvullen want de inspecteur moet de inkt bij vullen. Dan roept Clotaire dat de inspecteur er aan komt van schrik laat Agnan het inktpotje vallen. Maar het was een grapje van Clotaire en hij moet voor straf in de hoek staan.

Als de inspecteur arriveert maakt hij een grapje, maar niemand lacht erom, want de juf had gezegd dat niemand mocht lachen.

Dan moet de klas een verhaaltje lezen en Clotaire moet beginnen et lzen maar hij barst in huilen uit.

De klas begint te ruziën over het verhaal. Als de inspecteur weggaat zegt hij “U heeft mijn sympathie ga zo door, bravo!”.Hoofdstuk 5: Djodjo

‘s middags komt de juf met een onbekende jongen op school met rood haar, sproeten en blauwe ogen. Het is een Engelse jongen, zijn ouders hebben hem op deze school geplaatst om Frans te leren. Hij heet Georges Macintosh. Agnan zegt dat hij een beetje Engels kan, maar wanneer hij praat tikt Georges tegen zijn hoofd. In de pauzes taan ze allemaal om Georges heen en vragen hem allemaal dingen, maar hij zegt niets en lacht alleen maar. Geoffroy zegt dat Engelse veel aan tennis doen Eudes wordt boos om wat Geoffroy zegt

En ze beginnen te vechten en tegen elkaar te schelden.Geoffroy begint te schelden.

En Georges begint de scheldwoorden van Geoffroy te kopiëren en zegt dingen als idioot.

De juf wordt erg boos op Geoffroy. En daarna zien ze Georges nooit meer.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.