Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

La pipe de Maigret door Georges Simenon

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover La pipe de Maigret
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 541 woorden
  • 2 december 2002
  • 117 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
117 keer beoordeeld

Boekcover La pipe de Maigret
Shadow
La pipe de Maigret door Georges Simenon
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
titel: La pipe de maigret
Schrijver: Georges Simenon
Het verhaal speelt zich af in Frankrijk, Parijs, op het bureau waar Maigret werkt, in het huis van Mme Leroy en in het café waar Joseph verbleef. Het verhaal speelt zich in de 20e eeuw af. De hoofdpersonen uit het verhaal zijn: Maigret, Joseph, Mathilde, Mme Leroy, Lucas en Nicolas. Maigret is rechercheur, hij werkt op een politiebureau en Lucas is zijn assistent. Op een dag komen Mme Leroy en haar zoon Joseph bij Maigret en Joseph steeld zijn pijp. Als later in het verhaal Joseph vermist wordt gaat Maigret hem zoeken om zijn pijp terug te krijgen. Dan komt Nicolas in het verhaal, hij is al veel vaker met de politie in aanmerking gekomen, en nu heeft hij achter Joseph aan gezeten om diamanten van hem te stelen. Mathilde is de vriendin van Joseph, en door haar wist Maigret Joseph te vinden. Ik vond het een leuk boek, omdat detectives mij gewoon erg aanspreken. Ook kijk ik heel vaak naar Inspector Maigret op de televisie. Wel vond ik het heel moeilijk om een verhaal in het Frans te lezen. Samenvatting Als Maigret op een dag achter zijn bureau zit, komt er een vrouw met haar zoon binnen, de vrouw heeft het ergens over maar Maigret luistert er eigenlijk niet naar. Het gaat over dat zij, mevrouw Leroy, denkt dat er iemand steeds haar huis binnendringt en dat deze persoon dan ook ‘gewoon’ weer weg gaat zonder dat er iets in huis mist. Nadat de vrouw en haar zoon weg zijn is Maigret zijn pijp kwijt, hij blijft er de hele avond aan denken en komt er dan achter dat die jongen die dezelfde middag bij hem op bureau was het wel heeft moeten meegenomen. Hij gaat samen met zijn assistent, Lucas, bij de vrouw op bezoek en komt erachter dat de jongen, Joseph, vermist wordt. Maigret doorzoekt het hele huis, eigenlijk zoekende naar zijn pijp, en lucas vind een briefje van Mathilde, de vriendin van Joseph, en ze gaan haar opzoeken. Mathilde verteld dat zij en Joseph een keer naar een kleine café waren geweest, waar je ook kon overnachten. Misschien was hij daar heen. Mathilde gaat samen met Lucas en Maigret mee naar dat café en maigret gaat alleen naar binnen. Daar ziet hij Nicolas zitten. Hij mag was veroordeeld en mocht daar helmaal niet zijn. Maigret overmeesterd hem en Lucas slaat hem in de boeien. Maigret zegt tegen Joseph, die zich had opgesloten in zijn kamer, dat hij er uit moest komen. Hij ging mee naar beneden en vertelde dat hij wist dat er ergens bij hem in huis diamanten waren verstopt en dat hij er al heel lang naar aan het zoeken was. De man die elke keer bij hun in huis kwam, Nicolas, wist dit ook. Hij had een sleutel van het huis, doordat er vroeger een paar kamers verhuurd werden. Toen Joseph eindelijk de diamanten had gevonden stond Nicolas ook in de kamer. Joseph vlucht en eindigt in dit café. Hij wist dat Nicolas ook binnen was dus sloot hij zichzelf op in zijn kamer, omdat hij bang was dat Nicolas hem zou vermoorden. Nicolas wordt meegenomen naar het bureau en Joseph gaat terug naar zijn moeder.

REACTIES

-.

-.

slecht verslag, zeer slechte spelling en ernstige interpunctiefouten... voor VWO 4!

13 jaar geleden

J.

J.

Dit is zeer frappant. Enige wat ik te melden heb

12 jaar geleden

J.

J.

Wat een slechte grammatica. En dat voor een middelbare scholier, die toch Nederlands zou moeten leren.

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "La pipe de Maigret door Georges Simenon"