Job de vacances door Karin de Koning

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 450 woorden
  • 22 augustus 2006
  • 41 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.7
  • 41 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1988
Pagina's
32
Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover Job de vacances
Shadow
Job de vacances door Karin de Koning
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
De hoofdpersoon is: Damien: een jongen van 14 jaar

Waar speelt het verhaal zich af?: In Frankrijk , in de buurt van Parijs

Wanneer speel het verhaal af?: gewoon vandaag rond deze tijd

Hoelang duurt het verhaal?: een week denk ik of 2

Wat betekent de titel ?:vakantiewerk

In hoeveel tijd heb je het boekje gelezen?: half uur

Geef je mening over het boek: in het begin was het een beetje saai maar het werd wel steeds spannender dat was wel leuk.

Samenvatting van het verhaal:

Er is een jongen Damien zijn moeder werkt en zijn vader niet en op een dag wil zijn vader ook gaan werken(hij was namelijk werkloos). Maar dan moeten ze wel naar een andere plaats verhuizen (Creteil). Daar gaat hij werken als auto monteur in een garage. Ze verhuizen midden in de zomervakantie en Damien verveelt zich heel erg. Dan gaat hij op een dag naar de supermarkt en vind een advertentie over een baan. Hij wil wel een tuinman worden en gaat werken bij een zieke mevrouw genaamd madame Duchatel om de tuin netjes te maken voordat ze het huis gaat verkopen.het gaat erg goed en erg snel in de eerste week heeft hij de voortuin al gedaan. Dan gaat hij de achterkant doen waar ook een bos is. Hij loopt het bos in en daar staat een hutje hij loopt naar binnen en denkt dat het van een zwerver is omdat er een bed staat. Dan staat er in eens een jongen achter zich met een mes. Damien rent gauw weg en zegt niets tegen niemand. Dan hoort hij op het nieuws dat er iemand wordt gezocht……. En het was die jongen (Paolo) van die hut. Dan vertelt hij het tegen zijn zus en ze gaan samen met zijn voetbal vrienden (want ze dachten dat die jongen gevaarlijk was) naar de achtertuin. Ze komen aan bij de hut en gaan naar binnen. De jongen zegt dat hij helemaal gevaarlijk is en vertelde dat hij daar verstopt zat om dat hij een keer had gezien dat een politie agent een zwerver had doodgeschoten, en hij dacht dat de politiemensen dan zouden denken dat hij hem had doodgeschoten. De jongens hadden hem eten gegeven. Ze willen hem graag helpen en ze gaan opzoek naar artikelen over de vermoorde zwerver. Ze vinden een artikel en ze zien dat de man niet is doodgeschoten maar dat hij in zijn been was geschoten. De zwerver M. Sabat was ondertussen al weg uit het ziekenhuis. Paolo mag dus weer gerust naar huis en M. Sabat koopt het huis van Madame Duchatel soms mogen Damien en zijn vrienden nog langs komen om gezellig voor de hut Paolo wat te gaan drinken

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

heey badnakt ;)
heel handig

11 jaar geleden

M.

M.

super handig. ik heb er veel aan gehad

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Job de vacances door Karin de Koning"