Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

C'est fini, Emma! door Isabelle Darras

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover C'est fini, Emma!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 545 woorden
  • 5 februari 2017
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
37 keer beoordeeld

Boekcover C'est fini, Emma!
Shadow
C'est fini, Emma! door Isabelle Darras
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

Hoofdstuk 1 Lundi
Adrien vraagt of ze mee wilt naar de film, maar Emma reageert niet, omdat ze te moe is. Ze zit met haar hoofd bij Fabien, haar vriendje. Hij doet raar sinds hij met Zoé omgaat. Als hij thuis is gaat hij naar zijn kamer en niemand mag binnenkomen en in het weekend is hij bij Nicolas voor wiskundebijles.

Hoofdstuk 2 Mardi
Emma staat in de muziekles voor de klas en zou een lied moeten zingen. Maar ze is er niet bij met haar hoofd en begint te huilen. Ze wordt door Cécile naar buiten begeleidt. Ze kan maar niet stoppen huilen en Cécile probeert iets te verzinnen om haar te kalmeren. Ze begint te praten over Fabien en dat ze vindt dat hij tegenwoordig veel met Zoé optrekt.

Hoofstuk 3 Mercredi
Ze is samen met haar moeder boodschappen aan het doen voor haar feest. Maar moeder vraagt naar Fabien en wat er is. Maar Emma gaat er niet verder op in. Als Emma en haar moeder ‘s avonds alles klaar beginnen te maken voor het feest wordt er gebeld. Het Zoé. Emma zegt tegen haar broer Valentin dat hij moet zeggen dat ze niet thuis is. Valentin hangt op.

Hoofdstuk 4 Jeudi
Ze denken dat Fabien verliefd is op Zoé. En Cécile denkt dat haar broer (Fabien) slachteroffer is van afpersing. Emma denkt van niet, maar volgens de politie kan iedereen daar slachtoffer van worden. Emma wacht op Cécile voor de school. Thomas(de jongen waar Cécile een oogje op heeft) is er ook en geeft Emma een kus vol op de mond. Fabien komt langs gelopen en zegt: ‘Waarom heb je niet gezegd dat je verkering met Thomas hebt?’ Waarop ze antwoord: ‘Moet jij zeggen, jij die elke dag met Zoé rondloopt’ Maar Emma heeft helemaal niet met Thomas.

Hoofdstuk 5 Vendredi
Emma heeft een mailtje gestuurd naar Fabien met daarin:
Hoi Fabian,
Ik heb geen verkering met Thomas. Ik heb verkering met jou, maar jij, heb jij ook nog steeds met mij?
Emma

Maar ze krijgt niks terug..
De moeder van Emma heeft Zoé gezien met een andere jongen en ze leken erg verliefd. Volgens Emma gaat Zoé dus met twee jongens in de zelfde tijd. In de kantine wil Emma haar kans grijpen om met hem te praten. Maar ze durft het uiteindelijk niet. Ze neemt de bus naar Toulouse en gaat daar rondlopen. Als ze ‘s avonds thuis komt is iedereen blij haar te zien. Want ze was vermist. Iedereen was erg bezorgd. Maar ze was gewoon aan het wandelen.

Hoofdstuk 6 Samedi
Het feest was gezellig. Maar iedereen ging vroeg weg. Na een tijdje, toen Emma alleen was, kwam Fabien. Dit had ze niet verwacht. Maar hij heeft een hele goede reden om haar te ontwijken. Hij was een film aan het schrijven voor haar die ze mocht gaan spelen! Dus eind goed al goed

 

Eigen mening
Het verhaal is leuk en ook goed te volgen. Het is soms wel een beetje verwarrend, maar gelukig is het frans niet al te moeilijk. Ik raad je aan het te lezen. (waarschijnlijk lees je het al als je dit ziet)

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "C'est fini, Emma! door Isabelle Darras"