Alex Leroc, Un cas hard rock door Christian Lause

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
Boekcover Alex Leroc, Un cas hard rock
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 792 woorden
  • 12 april 2016
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
16 keer beoordeeld

Oorspronkelijke taal
Frans

Boekcover Alex Leroc, Un cas hard rock
Shadow
Alex Leroc, Un cas hard rock door Christian Lause
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Un cas hard rock

Samenvatting

Het verhaal gaat over de journalist Alex Leroc hij schrijft artikels voor het tijdschrift l’Avis.                   Hij houdt de band cirage in de gaten en intervieuwt ze. Hun nieuwe album heet ‘le monde neuf’. Ze noemen dit album zo, omdat ze vinden dat het getal negen staat voor een nieuwe wereld, maar ook voor vrijheid. Ze zijn niet tevreden met de wereld zoals het nu gaat. Als Alex Leroc naar hun eerste concert gaat in Brussel, ontvangt hij een dreigbrief aan de leden van Cirage. Alex Leroc stelt de bandleden op de hoogte, maar die verzekeren Alex ervan dat dit niet iets is om over te vrezen. Toch krijgt de band bij een volgend optreden in Lausanne een ontploffing. Niemand raakt hierbij gewond. Zodra Alex Leroc dit hoort, wil hij samen met de rest van zijn team erachter zien te komen wie de dader is. Als ze bij een volgend concert in Straatsburg komen wordt er opnieuw een bommelding gedaan. ‘le soldat de Dieu’ wordt herkend, zodra een jongen die ook bij het concert was een foto laat zien. Alex herkent hem van een voorgaand interview, bij een vorig concert. Nadat de politieagent Pol Klein zich op de zaak heeft gestort, verteld hij een paar dagen na het concert aan Alex Leroc dat het gaat om een man die Septimus heet. Als Alex overlegt met zijn team komen ze erachter wat de tactiek van Septimus is.  Septimus heeft de titels van het album ‘Le monde neuf’ verwerkt in de waarschuwingen die hij steeds laat zien tijdens de concerten. Als er opnieuw een gesprek plaatsvindt met Alex en de politieagent vertelt deze meneer Klein dat Septimus al een proces-verbaal heeft gehad. Omdat hij een dokter agressief heeft behandeld. Septimus gelooft er in dat hij een boodschapper van god is, hij denk dat er Aliens op aarde zullen komen. Toen de dokter hem vertelde dat dit niet kon gebeuren, liep het uit de hand.

 De volgende avond zal er weer een concert plaatsvinden, dit keer in Luxemburg. De bandleden van Cirage zijn al erg aan het twijfelen of ze dit optreden wel door moeten laten gaan. Ze zijn bang om op te treden. Dan komt Nina (medewerkster van Alex) met de uitleg. Ze weten nu dat Septimus veel heeft met het getal negen, de titel van de CD van Cirage. Nadat Alex het bericht had bestudeerd wat Septimus had geprojecteerd in Straatsburg, dacht hij een connectie te hebben gevonden met nummer 3 van de CD: ‘projection’  genaamd. Daarna denkt Nina een nieuwe connectie te hebben gevonden met de explosie die in Lausanne plaatsvond. Namelijk nummer 1 van de CD: ‘Eclipse’. Door alle rook van de explosie leek dit op een Eclipse.

Als Jacky (medewerker Alex) hem met zijn fotocamera in beeld heeft, zijn ze net te laat. Hij laat een brandend stuk papier vliegen. Hij heeft al een brandblusapparaat in zijn handen en geeft deze snel aan een brandweer, zodat die hiermee kan blussen. Maar Alex Leroc heeft zijn snode plan in de gaten en roept snel dat dit brandblusapparaat niet gebruikt mag worden. Septimus heeft hier namelijk mee geknoeid. Septimus probeert snel te vluchten en Alex Leroc gaat hem achterna. Uiteindelijk wordt Septimus gevangen door een politieagent en Jacky.

Hoofdpersonen/ bij personen:

Alex Leroc: Een journalist die leeft voor zijn werk. Hij heeft één motto: ‘De wereld is pas interessant wanneer men hem vragen stelt.’                                                                                                                                   Alex is altijd te laat.

Jacky: persfotograaf en collega van Alex.

Nina: Een andere collega van Alex. Ze weet heel veel van kunst.

Pierre Dulac: de baas van l’Avis.

Pol Klein: Een politieofficier.

Cirage: De succesvolle rockband met vier leden: Phil, Marc, Chris en Sven

Septimus: Een gestoorde man die gelooft dat er aliens op aarde komen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Alex Leroc, Un cas hard rock door Christian Lause"