Trapped door Dean Koontz

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 860 woorden
  • 25 juni 2007
  • 6 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.8
  • 6 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
In de val
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1993
Pagina's
80
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Trapped
Shadow
Trapped door Dean Koontz
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Hoofdpersonen

Hoofdpersonen: Meg lassiter, Tommy en Doofus (hond)
Over de hoofdpersonen: Meg is de moeder van tommy ze is tussen de 30 en 40 jaar oud ze heb een goed en sterk karakter. Tommy is tien jaar hij heeft een goed karakter ondanks zijn vader is overleden.

Plaats/ Tijd

Waar speelt het verhaal zich af: Het verhaal speelt zich in Amerika op een afgelegen boerderij. Vlak bij die boerderij een dergelijk 5 KM is een onderzoekscentrum.
Wanneer speelt het verhaal zich af: Het verhaal speelt zich af Rond 1980.

Hoelang duurt het verhaal: Het verhaal duurt 2 dagen.

Onderwerp

Waar gaat het in dit boek over:
Het boek gaat over Meg en Tommy zij komen terug van de dokter en dan horen ze in hun huis steeds vreemde geluiden en Doofus was ook bang. Doofus was een hond die niet zo snel bang is maar toch was hij bang. Toen ging Meg in het huis kijken of er iemand was maar ze zag niemand. Aan het einde van het boek loopt toch alles goed af en is er hulp gekomen.

Vertelperspectief

Vanuit welk perspectief is het boek geschreven:
Het boek is in een hij verteller geschreven.

Geef een voorbeeld:
‘Meg je heb teveel detectives gekeken zei ze tegen haar zelf hardop om meer zelfvertrouwen te krijgen.’

Titel/Schrijver

Wat heeft de titel met het boek te maken:
Dat ze in de val zit door een paar groten ratten en ze niet weet wat ze moet doen omdat die ratten heel slim zijn.
Noem enige andere boeken van dezelfde schrijver:

• Fantomen
• Het visioen
• Weerlicht
• Monsterklok

Gaan deze boeken over dezelfde onderwerp of over heel iets anders:
Deze boeken gaan over heel iets anders.

Samenvatting

Op de avond dat het gebeurde joeg er een sneeuwstorm over het hele noordoosten. In die sneeuwstorm reed Meg nadat ze met Tommy van de huisarts kwam omdat Tommy een gebroken been had en was in gegispt. Achter Meg lag Tommy lang uit op de achterbank omdat dat de makkelijkste houding was. Tommy zei tegen Meg: ‘ik hoef voorlopig mijn slee, ski’s en al helemaal niet mijn schaatsen te voorschijn halen’ waarop Meg antwoordde: ‘maar de winter begint pas en als het een beetje meezit, kun je nog heel veel lol gaan beleven voordat het lente is’. Ze reden langs de kroeg Haddenbeck’s waar twee jaar geleden de straal dronken Deke Slater uit de kroeg liep. Ondanks hij straalbezopen was stapte hij toch nog in zijn auto en klapte op de Black Oak Road frontaal op de auto van Lassiter. Jim Lassiter was op slag dood en Slater zou voor zijn hele leven verlamd blijven. Als ze langs Haddenbecks kwamen en ook als ze door de bocht reed waar Jim was verongelukt probeerde Tommy zijn verdriet te maskeren door wat gekheid te maken met Meg. Toen Meg door het dode punt van de lange bocht reed zag ze opeens felle lichten van een auto op zich afkomen. De auto reed gezien de weersomstandigheden en de conditie van de weg erg hard. Hij begon te slingeren en reed ruimschoots over de dikke dubbele middenstreep. Meg draaide haar stuur naar rechts en reed de harde berm in en begon pompend te remmen. Ze slaagde erin om de auto heelhuids door de bocht te brengen. Na drie kilometer van die lange en gevaarlijke bocht kwam ze bij Biolomech, een onderzoekcentrum waar allemaal onderzoeken en proefjes worden gedaan. Er kwamen vier mannen aanlopen die hielden Meg en Tommy aan en keken onder de auto met een stok met een spiegel eraan. Het leek wel of ze naar iets opzoek waren.
Eenmaal thuisgekomen na een lange en moeizaam rit zag ze dat Doofus bang was, Meg doorzocht het huis en kon niks vinden maar toen hoorde ze rare geluiden uit het keukenkastje komen. Ze keek in het keukenkastje en zag een groot gat en twee grote en slimme ratten ze keken Meg boos aan. Meg rende weg naar boven om haar dubbelloopse jachtgeweer en patronen te pakken voor het geval er nog meer slimme en grote laboratoriumratten zaten. Ze trok haar klerenkast open en zag dat er nog maar vier patronen van de vijftig in de doos zaten.

Bij Biolomech kwamen ze erachter dat er zes ratten waren ontsnapt en dat ze een warm plekje zouden zoeken. Ben (Onderzoeker van Biolomech) dacht meteen aan die vrouw en kind die ze tegen hadden gehouden en hij wist ook waar ze woonden. Ze gingen als een speer naar het huis toe om de ratten te zoeken. Maar toen ze er bijna waren hoorden hun een enorme explosie. De ratten hadden de petroleum, verwarmingsolie open geknaagd en met een lucifer aangestoken, zo slim waren de ratten die Biolomech had gekweekt. Ben ging nog harder rennen om te kijken of er iets met Meg en Tommy aan de hand was. Toen Ben er aan kwam met nog mensen van Biolomech zag hij dat er niets aan de hand was met Tommy en Meg. Hij belde de opruimingdienst op om de ratten dood te maken in de gang die ze hadden gegraven van het huis naar de stal. En na lang zoeken hadden ze alle zes de ratten dood gevonden.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Trapped door Dean Koontz"