The Witches door Roald Dahl

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
Boekcover The Witches
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 394 woorden
  • 4 januari 2003
  • 97 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
97 keer beoordeeld

Boekcover The Witches
Shadow
The Witches door Roald Dahl
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Over het verhaal: De hoofdpersoon van het boek is een jongetje, maar zijn naam wordt niet in het boek genoemd. Hij is 7 jaar. Hij heeft ook een grootmoeder en die geeft hem de hele tijd complimentjes enzo ook zij heeft in het boek niet echt een naam het is gewoon: grootmoeder.Dan zijn er ook nog heksen. De opperheks lijkt een hele aardige vrouw, maar als ze haar masker af doet blijkt het een heks te zijn! Het jongetje is wel zielig, want zijn ouders zijn overleden. Hij blijft dan bij zijn grootmoeder. En zijn grootmoeder kan heel goed verhalen vertellen. Het meeste vertelt ze over heksen. En wat zij allemaal verteld is echt gebeurd, zegt ze. Er is ook nog Bruno, een heel dik jongetje dat heel veel eet. Hij wordt ook als eerste in een muis veranderd. Dat zijn de hoofdpersonen. De belangrijkste gebeurtenis in het verhaal is dat het jongetje door een soort drankje de heksen uitroeit. Het onderwerp is dat een heks van een jongetje een muis maakt. Het verhaal speelt zich af in Engeland en in Noorwegen. Het verhaal kan niet echt gebeurd zijn, want een jongetje kan niet in een muis veranderen! Mijn Mening: Ik vind het een héél leuk boek omdat je weet dat het toch niet echt gebeurd kan zijn. Ook is het echt zo’n boek die je meteen wilt uitlezen! De woorden spannend, onwerkelijk en grappig horen bij dit boek!
Over de schrijver: Roald Dahl is geboren op: 13 September 1916 in Llandaff. Zijn ouders zijn Noors (Noorwegen). Hij is het enige kind van een tweede huwelijk. Zijn vader: Harald en zijn oudste zus: Astri zijn overleden toen Roald net drie jaar was. Zijn moeder: Sofie was alleen achter gelaten om twee stiefkinderen op te voeden en haar eigen vier kinderen. (Alfhild, Roald, Else en Asta). Roald was haar enige zoon. Hij herinnert zich zijn moeder als een rots, een échte rots altijd aan jouw kant wat je ook deed! Het gaf hem een veilig gevoel! Roald baseerde het personage grootmoeder (De Heksen) op zijn eigen moeder! Roald Dahl schrijft vooral veel sprookjes meestal gaan ze over dingen die niet echt gebeurd kunnen zijn zoals: Heksen enz. De schrijver wil met zijn boeken kinderen vermaken! Een paar boeken van Roald Dahl zijn: De Heksen,Matilda,Boy,Sjakie en de chocolade fabriek en Daantje de Wereldkampioen!

REACTIES

A.

A.

Ik wil even zeggen, dat Roald Dahl echt niet enig kind was! En dat hij dus ook niet het enigste zoontje was!
mzzl

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Witches door Roald Dahl"