Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Stepford wives door Ira Levin

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover The Stepford wives
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 620 woorden
  • 4 juni 2005
  • 70 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
70 keer beoordeeld

Boekcover The Stepford wives
Shadow
The Stepford wives door Ira Levin
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Author: Ira Levin
Title: The Stepford Wives
Genre: Thriller

Setting:
The story takes place in Stepford. Stepford is a little town in America. The period when the story takes places is about 1950. During of the story is a bit more then 4 months.

Main characters:
Joanna Eberhart: Main character, she’s interested in politics. She’s a very good photographer. Not a real housewife.
Walter Eberhart: Joanna’s husband. He becomes a member of the Stepford Men’s association.
Bobbie Markowe: Joanna’s best friend. Funny. Very messy.

Ruthanne: Writer. She meets Joanna in the library. A black woman.

Theme:
The Stepford men change the woman into a sort of robots, like they’re brainwashed. It happens to every woman who lives 4 months in Stepford.

End:
The book has an open end. In the final chapter Joanna is changed into a housewife. When she’s in the supermarket she meets Ruthanne. Ruthanne is not a housewife yet. She sees how much Joanne has changed. She writes a book about the Stepford Wives, that’s the end. So the men can go on with turn the woman into housewives. And the book doesn’t say how they change the woman.

Summary:
Joanna, Walter en hun twee kinderen Pete en Kim verhuizen naar Stepford. Eenmaal daar aangekomen wordt Joanna geïnterviewd door de plaatselijke krant. Ze vertelt wat haar hobby’s interesses zijn in de hoop een paar vrienden te krijgen. Ze gaat ook eens naar de buurvrouwen, misschien zijn die wel aardig. Joanna merkt al gauw dat het niet haar type vrouwen zijn, ze zijn alleen maar bezig met schoonmaken, en ze zijn onnatuurlijk aardig en mooi. Walter krijgt wel vrienden in het stadje, er is namelijk een soort mannenclub, die zowat elke avond bijeenkomt. Op een gegeven moment belt Bobbie op, zij is niet – zoals alle andere vrouwen in Stepford – een fulltime huisvrouw. Ze heeft ook nog geen vrienden, want ze woont evenals Joanna nog maar kort in Stepford. Ze kunnen het goed met elkaar vinden, en willen samen een vrouwenclub beginnen. Ze gaan beide op zoek naar vrouwen. Joanna vind geen vrouw die geïnteresseerd is, Bobbie één. Charmaine, ze woont sinds 3 maand in Stepford. Ze gaan veel met elkaar om, totdat Charmaine ineens ook alleen maar wil huishouden. Ze heeft geen tijd voor andere dingen, behalve met haar uiterlijk. Bobbie en Joanna worden een beetje achterdochtig. Bobbie denkt dat er iets in het kraanwater zit waardoor vrouwen veranderen, dus drinkt ze voortaan alleen maar gebotteld water. Het help niet: als Bobbie er samen met haar man een weekendje tussenuit gaat verandert ook zij in een huisvrouw. Joanna gaat op onderzoek uit in de bibliotheek, tussen de oude kranten. Ze komt erachter dat alle hoofdpersonen van de mannenorganisatie vreemde beroepen hebben, zoals cellen onderzoeken, computers maken, lichaamsdelen maken enzovoort. Joanna denkt dat de mannen vrouwen veranderen in robots. Als Joanna thuiskomt uit de bibliotheek doet Walter heel vreemd tegen haar. Joanna heeft direct door dat het mis is, daarom ontsnapt ze. Ze wil naar Ruthanne vluchten, maar ze moet oppassen voor alle mannen. Al gauw wordt ze ingesloten door mannen. Een week later is ook Joanna een huisvrouw. Als Ruthanne Joanna tegenkomt valt het haar direct op, ze gaat naar huis en schrijft alles op voor in haar nieuwe boek.

Why did I choose this book?
Ik heb voor dit boek gekozen omdat de buitenkant er leuk uitziet. Het is ook wel een bekend boek, omdat het verfilmd is.

What did I think of the book?
Ik vond dit best wel een leuk boek. Het was makkelijk te lezen. Alleen het einde viel tegen. Omdat het zo open eindigt, je denkt dat de mannen wel gepakt zullen worden, maar dat gebeurt helemaal niet.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Stepford wives door Ira Levin"