The speckled band and other stories door Arthur Conan Doyle

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1260 woorden
  • 5 juni 2007
  • 99 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 99 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1992
Pagina's
88
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The speckled band and other stories
Shadow
The speckled band and other stories door Arthur Conan Doyle
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
The speckled band and other stories.
The speckled band

The speckled band gaat over Sherlock Holmes. Op een dag krijgt hij bezoek van een jonge vrouw genaamd Helen Stoner. Hij en zijn partner Watson zaten in een kamer. Toen de een vrouw binnen kwam rilde zei helemaal, ze wilde haar verhaal komen vetrellen. Ze vertelde over haar stiefvader & haar zus Julia Stoner. Julia stoner was een paar jaar geleden overleden. De oorzaak hiervan was niet duidelijk. Maar in die nacht hoorde ze (Julia) een vreemde fluit. Ze vroeg aan haar zus (Helen) of ze dat geluid ooit gehoord had. Maar dat was niet van toepassing.
In de nacht hoorde ze haar zus huilen, Helen ging naar Julia toe ze kwam haar kamer uit besloot Helen haar stiefvader te halen. Maar toen ze terug kwam was ze dood. Nadat Julia dood was, moest Helen in de kamer van Julia slapen. Ze hoorde dat vreemde fluitje en besloot zo een bezoek te brengen aan Sherlock Holmes. Die avond gingen Sherlock Holmes & zijn partner Watson op bezoek bij het huis van de Helen. Ze onderzochten de kamer en kwamen tot de conclusie dat er een ventilator was die niet werkte en er een touw hing dat naar de kamer van haar stiefvader leidde. Ze hadden een plan bedacht dat als Helen het licht aandeed ze binnen konden komen. Toen ze 's avonds daar in de kamer waren moesten ze wachten totdat dit geluid weer zou komen. Maar Sherlock Holmes wist al dat het een slang was. Toen het geluid daar was heeft hij met een stok op het touw geslagen. De slang ging terug en beet de eerste persoon die hij tegen kwam. In dit geval was dar Helen’s stiefvader. Hij overleed op dezelfde manier als Helen’s zus Julia Stoner. De stiefvader was uit op het geld van de familie en kon dat alleen erven als allebei de zusters zouden overlijden. Hij probeerde het op dezelfde manier als bij Julia. De moord was opgelost.


The dancing men
Op een dag kreeg Holmes een brief bij de post met een tekening van een kleine man erop. Een half uur later kwam er een man binnen. Hij vroeg wat hij van de tekeningen vond. Omdat zijn vrouw er gefrustreerd door raakte. Hij vroeg of Mr Cubitt zijn verhaal wilde vertellen. Vorig jaar was hij naar Amerika gegaan hij ontmoette daar een vrouw genaamd Elsie Patrick. Hij wist niks af van haar familie maar toch raakte ze verliefd. Maar hij mocht niks vragen over haar verleden. Hij is nu een jaar getrouwd en zijn gelukkig. Maar op een dag kreeg ze een brief uit Amerika en sinds dien heeft ze een angstige blik op haar gezicht. Dag op dag verschenen er weer nieuwe tekeningen op de zonnewijzer & de deur. Er volgde een 2e bezoek van Mr Cubitt. Toen hij op een nacht de man op stond te wachten met een pistool, hield zijn vrouw hem tegen. Toen er weer een tekening verscheen, wist Holmes dat er iets verschrikkelijks zou gebeuren. Hij haastte zich naar Norfolk maar hij was al te laat. Iemand had Cubitt neergeschoten in zijn hart, hij was dood. Zijn vrouw had een kogel door haar hersenen en was in kritieke toestand. Hij inspecteerde de kamer en vroeg waar de derde kogel die door het raam geschoten was. Ze zeiden dat die kogel in het raamkozijn was geschoten, er was dus een derde persoon in de kamer. Toen zag hij een dames handtasje vol met geld. Ze gingen de 3e kogel zoeken. Eenmaal buiten in de tuin waren de bloemen gebroken en er waren grote voetstappen te zien. Hij zocht in het gras en vond de 3e kogel. Hij vroeg of iemand gehoord had van de plaats Elrige’s. De paardenjongen herkende de plaats. Hij was erachter gekomen dat de dansende poppetjes een geheimschrift waren en dat elk poppetje voor een letter uit het alfabet stond. Hij wist zo alle teksten te vertalen. Hij kwam erachter dat Abe Slaney de moordenaar was. Holmes had de man een brief geschreven waarin stond dat hij moest komen. Toen hij er was vertelde hij dat hij heel veel van Elsie hield en haar nooit wat aan zou doen hij schoot op Cubitt omdat hij probeerde hem te vermoorden. De man kende Elsie al vanaf dat ze een kind was vertelde hij. En ook dat de dansende poppetjes een taal was van de familie hij wist dat Elsie de verhalen zou begrijpen. Elsie heeft een keer op de brief geantwoord. En dat was “never” daarna schreef ze me dat ze me wilde ontmoeten 3 uur s ochtends. Ze kwam met geld en vroeg of ik weg wilde gaan. Toen kwam Cubitt en schoot op me. Ik schoot terug en hij viel dood neer. & weer heeft Sherlock holmes een verhaal opgelost.

The Red-Headed league.
Op een dag ging Waston terug naar Sherlock Holmes, er zat een rare man in de kamer. Hij was dik en had een rood gezicht, alleen het meest gekke was zijn haar. Het was helder rood. Holmes vertelde me dat de man Jabez Wilson heette, hij kwam zijn bijna onmogelijke verhaal vertellen. Hij haalde een krant uit zijn tas en ging naar een advertentie. Ik las het stukje. Het was een rare advertentie, ik wist niet wat het betekende. Hij had een winkeltje maar hij verdiende de laatste tijd niet veel meer en kon nog maar 1 assisent (Vincent Spaulding) betalen. Hij fotografeerde en ontwikkelde de foto’s zelf in zijn shop. Op een dag kwam Vincent bij Jabez en liet deze krant zien. Hij wenste dat hij een roodharige man was. Watson vroeg wat de Red-Headed league betekende. Het is een club waar je veel geld kon verdienen, dat kon alleen als hij rood haar had. Hij kon dus makkelijk lid worden van de club. Dus hij besloot zich op te geven, toen hij daar aankwam was de hele straat vol met mensen met rood haar. Toen hij bij een man kwam zei hij dat hij prachtig haar had. Zijn naam was Duncan Ross. Hij zou veel verdienen voor het lezen van woordenboeken. Dit deed hij acht weken lang, maar hij was bang om het kantoor te verlaten want dan zal hij al zijn geld verliezen. Maar deze ochtend ging ik erheen en stond er op de deur : “THE READ-HEADED LEAGUE IS FINISHED. Toen ben ik hierheen gekomen want ik hoorde dat u mensen met problemen helpt. Holmes vroeg een paar vragen een Jabez Wilson. Hij vroeg allemaal dingen over zijn assistent. Toen de man weg was moest holmes er lang over nadenken, hij besloot om direct naar de shop te gaan. Toen hij daar arriveerde deed Vincent Spaulding de deur open. Holmes keek naar zijn knieën en vroeg vervolgens de weg naar het strand. Hij belande in een drukke straat en plots zei Holmes tegen mij deze zaak is serieus. We zitten midden in een misdaad. Hij keerde terug om 10 uur met zijn wapen. Toen ik daar kwam gingen we op onderzoek uit. Toen we in een bank waren onderzocht Holmes de vloer tot in de puntjes. Toen deden we het licht uit het was onze taak om te wachten als er iemand schoot moest Wilson terug schieten. Toen er eindelijk iemand naar boven kwam trok hij zijn pistoll. Ik schoot terug en raakte zijn pistool, het viel op de grond. Het was John clay een oude crimineel. De werknemer van Wilson Vincent Spaulding. Holmes legde uit hoe hij het opgelost had. En weer werd en een zaak opgelost door Sherlock Holmes.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.