The sisterhood of the traveling pants door Ann Brashares

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 806 woorden
  • 6 augustus 2006
  • 21 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 21 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
4 Vriendinnen - 1 spijkerbroek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2001
Pagina's
384
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als
Prijzen
Jonge Jury (2004 Genomineerd)

Boekcover The sisterhood of the traveling pants
Shadow
The sisterhood of the traveling pants door Ann Brashares
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: 4 vriendinnen 1 spijkerbroek.
Auteur: Ann Brashares
Jaar uitgave: 2002

Heb je al eerder een boek van deze auteur gelezen? Zo ja, welk boek was dat?
Nee ik heb nog nooit eerder een boek van Ann Brashares gelezen, maar ik ben momenteel bezig met het lezen van deel 2 De 2e zomer van de spijkerbroek.

Wat spreekt jou aan op dit omslag van het boek? Beschrijf wat je erop ziet.
Mij sprak aan op de omslag van dit boek: de spijkerbroek. Je ziet een groene achtergrond met een blauwe spijkerbroek in heb midden en je ziet boven en onder de broek de titel in het blauw.

Noteer van een paar hoofdpersonen de volgende gegevens: naam, leeftijd, geslacht, woonplaats, land.
Carmen, 15 jaar, meisje, Georgetown, Amerika

Lena, 15 jaar, meisje, Georgetown, Amerika
Tibby, 15 jaar, meisje, Georgetown, Amerika
Bridget, 15 jaar, meisje, Georgetown, Amerika

Waar gaat dit boek over? Heeft de hoofdpersoon een probleem? Ja? Beschrijf kort het probleem en hoe dit probleem wordt aangepakt.
Dit boek gaat over Carmen, Lena, Tibby en Bridget zijn de beste vriendinnen die hun eerste zomer zonder elkaar moeten overleven. Carmen heeft een spijkerbroek in een tweedehands winkel gekocht die ze toevallig alle vier passen. Ze besluiten de broek naar elkaar op te sturen in de vakantie zodat ze elkaar herinneren en zich niet alleen voelen.

Probeert de schrijver jou aan het denken te zetten over een thema? Leg uit.
Ik denk dat de schrijver me wil amuseren met een verhaal vol met problemen die tieners kunnen overkomen maar op een grappige en leuke manier.


Tot welk genre behoort dit boek? Noem eerst het hoofdgerne en noem dan een tweede genre.
Avontuurlijk omdat de vier meiden veel avonturen in hun vakantie meemaken. Ook vind ik het een heel klein beetje een liefdesverhaal omdat Bridget stapelverliefd wordt op iemand op haar vakantie en Lena wordt voor het eerst verliefd.

Wat sprak jou aan in het verhaal of juist niet?
Ik vond het verhaal op het begin een beetje ingewikkeld omdat er vier hoofdpersonen zijn en het gaat om de beurt over een persoon maar later in het verhaal kon ik de hoofdpersonen uit elkaar halen en was het niet meer ingewikkeld.

Klopt de titel van het boek een beetje, vind jij? Leg uit.
De titel van het boek is 4 vriendinnen 1 spijkerbroek. Die titel klopt wel, want het boek gaat ten slotte over de 4 vriendinnen en 1 spijkerbroek.

Voor welke leeftijd is het boek bedoeld, denk je? Leg je antwoord uit.
Ik denk dat het boek bedoeld is voor 14 jaar en ouder omdat de hoofdpersonen 15 jaar oud zijn.

Is het boek oud en ouderwets? Of is het juist nieuw en modern? Of is het oud en toch modern? Of is het juist nieuw en toch ouderwets? Leg je antwoord uit.
Het boek is nieuw en modern omdat je woorden tegenkomt zoals bijv. cool.

Vind je dat de schrijver goed of niet goed schrijft? Leg je mening uit met voorbeelden en argumenten.
Ik vind dat Ann Brashares goed schrijft omdat ze geen moeilijke woorden gebruiken en ik begrijp de tekst.

Samenvatting:
Carmen, Lena, Tibby en Bridget zijn al jaren de beste vriendinnen. Ze gaan elk jaar samen op vakantie maar dit jaar gaan ze ieder apart. Carmen gaat naar South Carolina om bij haar vader te zijn, Lena gaat twee maanden naar haar grootouders in Griekenland, Bridget gaat naar een voetbalkamp in Baja California en Tibby blijft thuis. Carmen heeft een spijkerbroek in een tweedehandswinkel gekocht zonder hem te passen. De dag voor ze vertrekken zitten ze bij Carmen op haar kamer het is Tibby die de broek opvalt. Ze vraagt aan Carmen of ze hem mag hebben, ze past hem en hij is zit haar goed. Dan past Lena hem voor gein en de spijkerbroek past haar ook perfect. Dan is Bridget aan de beurt en de spijkerbroek zit haar ook goed. En als laatste is Carmen aan de beurt die het eigenlijk niet wil omdat ze wat dikkere benen heeft, maar als ze het past ziet ze er als een supermodel uit. Ze houden een soort ritueel en noemen zich 'De Zusters voor de spijkerbroek' en maken regels voor de drager ervan. Bijvoorbeeld 1. Je mag de broek nooit wassen.
2. Je moet je zusters de hele zomer schrijven, ongeacht hoe leuk je het hebt zonder hen.
3. Je moet de broek aan je zusters doorgeven volgens de regels die de zustersorde heeft opgesteld.

Ze maken alle vier heel veel avonturen mee op vakantie zelf Tibby die thuis blijft ontmoet een meisje van een jaar of 12 die kanker blijkt te hebben. Bridget wordt verliefd op een van de voetbalcoaches wat niet helemaal goed afloopt. Lena wordt verliefd op een Griekse jongen, genaamd Kostos wat een beetje vreemd afloopt. En Carmen krijgt een verrassing te horen, haar vader blijkt te gaan trouwen met een andere vrouw maar daar is ze niet zo blij mee.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The sisterhood of the traveling pants door Ann Brashares"