Samenvatting:
Er zijn vier vriendinnen, Bridget, Lena, Tibby en Carmen, die elkaar al heel lang kennen. Hun moeders zaten met elkaar op zwangerschapsgymnastiek. Ze gaan heel vaak met elkaar om, alleen kunnen ze deze zomer niet bij elkaar zijn. Carmen heeft een tijd geleden een gewone spijkerbroek gekocht. Iedereen past hem een keer aan en hij staat iedereen geweldig. Toch zijn ze allemaal heel verschillend gebouwd. Ze besluiten om De Broek de hele zomer naar elkaars vakantieadres te sturen. Iedereen krijgt De Broek 2 keer.

Lena gaat naar haar familie in Griekenland, ze heeft als eerste de spijkerbroek mee. Haar oma probeert haar te koppelen aan een jongen die daar ook woont, hij heet Kostos. Maar ze wil niks van hem weten. Ze gaat in Griekenland veel schilderen. Op een ochtend loopt ze naar een klein meertje om daar te schilderen. Het is ontzettend heet en ze besluit maar om naakt te gaan zwemmen. Als ze in het meertje zwemt hoort ze iets. Ze kijkt op en ziet Kostos staan. Ze rent het water uit en trekt heel snel haar kleren aan. In de haast trekt ze natuurlijk alles verkeerd aan. Als ze half huilend thuis komt, zegt ze tegen haar oma:”Kostos is niet aardig.” Haar oma denkt natuurlijk dat hij haar verkracht heeft en Lena’s opa is zo kwaad dat hij de opa van Kostos in elkaar slaat. Ze durft nu niet meer de waarheid te zeggen en zit erg in de problemen. Ze stuurt De Broek naar Tibby en hoopt dat hij haar wel geluk brengt.

Tibby bleef thuis, ze had een vakantiebaantje genomen bij een supermarkt. Als ze wat aan het uitpakken is valt er een meisje en is bewusteloos. Ze belt meteen het ziekenhuis en kijkt in de portemonnee van het meisje, om te kijken of haar naam erin staat of die van haar ouders. Iemand denkt dat ze aan het stelen is. Ze gaat met het meisje mee naar het ziekenhuis. Ze gaat nog even met het meisje praten en gaat naar huis. Thuis ontdekt ze dat ze de portemonnee nog heeft. Ze gaat naar het huis van het meisje. Het meisje heet Bailey. Bailey denkt dat Tibby haar geld heeft gestolen. Ze mogen elkaar helemaal niet en Tibby gaat weer weg. Dan vertelt de moeder van Bailey dat ze leukemie heeft. Dat is een reden voor Tibby om toch aardig te doen. Na een tijdje worden ze best wel goeie vriendinnen. Ze stuurt de broek door aan Carmen.

Carmen is naar haar vader gegaan, maar als ze daar aankomt ziet ze dat hij een nieuwe vrouw heeft en twee kinderen van die vrouw uit een vorig huwelijk. Carmen vindt het vreselijk en mag die vrouw en kinderen ook niet. Haar vader luistert helemaal niet naar Carmen. Ze trekt De Broek aan en loopt weg van hen. Na een tijdje gaat ze kijken of ze haar al aan het zoeken zijn, maar ze zitten gewoon te eten. Ze is zo kwaad dat ze een steen door het raam gooit. Daarna gaat ze naar huis en naar Tibby. Dan stuurt ze de broek naar Bridget.

Bridget is naar een voetbalkamp gegaan. Ze kan heel goed voetballen. Daar ziet ze een hele knappe coach Eric en wordt verliefd op hem. Maar dat is tegen de regels en hij houdt zich strikt aan de regels. Bij haar eerste wedstrijd daar wil ze De Broek aan doen. Maar dat mag niet omdat het te warm is. Ze is heel erg verliefd op Eric, maar hij wijst haar af en zegt dat het niet kan vanwege de regels. Toch probeert ze het nog een keer en dan zoenen ze. Ze stuurt de broek weer naar Carmen.

Carmen krijgt de broek en trekt hem meteen aan en gaat terug naar haar vader. Ze gaat naar de bruiloft van haar vader en zijn nieuwe vrouw. Dan stuurt ze de broek aan Tibby. Daarna gaat ze weer terug naar huis.

Tibby komt thuis en ze ontdekt dat haar cavia Mimi, waar ze heel veel van hield, dood is gegaan. Ze is er heel erg verdrietig van en blijft op haar kamer. De telefoon gaat en ze neemt niet op. Op het antwoord apparaat hoort ze dat het de moeder van Bailey was, ze zei dat het niet goed ging met Bailey en of Tibby zo snel mogelijk wilde komen. Maar Tibby durfde niet en wilde bij de dode Mimi blijven. Toen kwam Carmen terug en haalde Tibby over om toch te gaan. Tibby deed De Broek aan en ging naar het ziekenhuis. De volgende dag was Bailey overleden. Toen Bailey was begraven ging Tibby naar het graf en begroef Mimi erbij. Daarna stuurde ze de broek naar Lena.

Lena gaat schilderen bij dezelfde plek waar ze was gezien door Kostos. Daar ziet ze ineens Kostos naakt zwemmen. Hij ziet haar ook. Dan beseft ze ineens dat hij haar toen helemaal niet aan het begluren was maar dat hij daar kwam zwemmen. Ze gaat snel naar huis en ze voelt zich heel schuldig. Ze trekt De Broek aan en gaat naar Kostos om haar excuses aan te bieden. Dan zoenen ze. Daarna moet Lena naar huis. In het vliegtuig leest ze nog wat brieven van Bridget en ze leest dat het helemaal niet goed met Bridget gaat vanwege Eric. Als het vliegtuig een tussenstop maakt neemt ze een ander vliegtuig, naar Bridget. Daar troost ze Bridget en praat met haar. Bridget vertelt alles en ze is heel opgelucht. Ze gaan samen naar huis.

Mening:
Ik vond het boek heel erg leuk, want er gebeurde van alles. Het was niet saai om te lezen, omdat niet heel lang werd gedaan om te vertellen hoe een omgeving eruit zag. Ik vond de personen ook heel leuk omdat ze zo verschillend zijn. Ik vond sommige stukjes met Tibby wel heel erg zielig, omdat haar vriendin dood gaat en haar cavia, waar ze heel erg van hield. Ik vind het idee van een reizende spijkerbroek ook heel erg leuk en grappig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.