Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The sisterhood of the traveling pants door Ann Brashares

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover The sisterhood of the traveling pants
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 414 woorden
  • 2 augustus 2004
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
34 keer beoordeeld

Boekcover The sisterhood of the traveling pants
Shadow
The sisterhood of the traveling pants door Ann Brashares
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Waar het boek over gaat: Bridget, Lena, Tibby & Carmen zijn vier hele goede vriendinnen. Carmen ging eens een keer naar een tweedehandswinkel in hun stad. Ze vond daar een spijkerbroek die ze eigenlijk niet echt mooi vond. Toch kocht ze hem zomaar. Toen de vier vriendinnen eens bij Carmen thuis waren liet Carmen de broek zien, ze had hem nog nooit aangehad. De andere 3 vonden de broek heel mooi en wilden hem passen. Carmen zij dat de broek hen toch niet zou passen want Carmen was nou eenmaal wat steviger dan de andere. Toen Bridget hem paste, zat hij heel goed! Dat was ook zo bij Lena en Tibby! Dat vonden ze zo bijzonder dat ze de broek de “toverbroek”noemden. Die zomer zou Bridget naar een voetbalkamp in Mexico gaan, Tibby zou thuis in Washington blijven, Lena ging naar haar geboorteland Griekenland
En Carmen zou naar haar vader in Charleston gaan. Het was de 1e zomer dat de vriendinnen niét bij elkaar waren. Dus had bridget een plan bedacht; De spijkerbroek alias de toverbroek zou eerst een weekje bij Lena in Griekenland blijven, Lena zou hem opsturen naar Tibby, Tibby een week later naar Carmen, en Carmen zo weer naar Bridget en weer terug naar Lena. Zo zouden ze toch nog aan elkaar denken. Ze hadden ook een paar regels opgesteld wat je wel en niet met de broek mocht doen; - je mag de broek nóóit wassen. - Als je de broek aanhebt mag je nooit denken `ik ben dik`. - Je mag niet in je neus peuteren als je de broek draagt. - Je moet je zusters de hele zomer schrijven, ongeacht hoe leuk je het hebt zonder hen. - Je moet de broek aan je zusters doorgeven, volgens de regels die de zusterorde heeft opgesteld. Lena krijgt hem als eerste in Griekenland en beleeft niet zoveel behalve dat ze haar 1e vriendje krijgt . Tibby werkt in een supermarkt en krijgt een vriendin (Bailey) die leukemie heeft en die ook uiteindelijk overlijdt, met haar heeft ze samen een soort filmpje opgenomen over bailey´s leven zelf. Carmens vader heeft opeens een vriendin en gaar daar ook mee trouwen en Carmen vindt dat helemáál niet leuk, ze vlucht naar haar eigen huis in Washington. En Bridget is op voetbalkamp en wordt smoorverliefd op een coach van 4 jaar ouder. Zo beleven ze allemaal wat met de broek en vertellen elkaar wat ze allemaal hebben beleefd als ze weer thuis zijn!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The sisterhood of the traveling pants door Ann Brashares"