The Royal Park Murder door Alanna Knight

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover The Royal Park Murder
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 747 woorden
  • 8 januari 2011
  • 52 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
52 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1998
Pagina's
109
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The Royal Park Murder
Shadow
The Royal Park Murder door Alanna Knight
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Het verhaal gaat over Ann Kelty, maar iedereen noemt haar Annie. Annie's vader, Hamlish Kelty, runt een boekenwinkel en houdt zichzelf bezig met geheime deals. Annie heeft geen moeder, haar vader zegt dat zij hun jaren geleden verliet. Annie is verliefd op Calum, Calum de politie.

Op een dag, zag Annie haar vader buiten de winkel praten met een man. Het leek alsof ze ruzie hadden. Een andere dag, toen Hamish weg was moest Annie op de winkel passen. Maar Annie had een date met Calum, dus ze had besloten om te vragen aan Susie of ze op de winkel wilde passen. Susie deed dat graag, want ze hield van boeken. Er kwamen 2 mannen de winkel binnen, Mr. Oswald and father O’moy. Mr. Oswald zei tegen Susie dat hij met Hamlish had geregeld dat hij de eerste editie van het boek Woman in White zou wegleggen. Hij betaalde in 300 pond briefgeld. Hij zeg dat ze het geld bestudeerde en zei: “Waarom neem je ze niet mee naar de bank aan de overkant van de straat?”. Susie ging naar de bank, terwijl Mr. Oswald en father O’Moy op de winkel letten. Toen ze terugkwam hield Mr. Oswald Susie bezig zodat father O’Moy het echte geld kon verwisselen voor nepgeld. Twee dagen later kwam Annie’s vader terug. Vanwege de deals was hij soms een paar dagen niet thuis. De volgende ochtend kwam Calum om te vertellen aan Hamish dat het geld nep was.

Op diezelfde dag was er verschrikkelijk nieuws op de televisie. Father O’Moy (Francis O’Moy) was vermoord in the Royal Park. (het Koninklijk Park). Annie’s vader keek verschrikt en zei niets. Annie dacht dat haar vader Francis O’Moy had vermoord, in de twee dagen dat hij weg was. Annie dacht dat haar relatie met Calum niet kon verdergaan. Haar vader had net iemand vermoord en Calum zou die moord moeten oplossen. Een paar dagen later vond Annie haar vaders shirt met gedroogd bloed erop. Een verticaal spoor van de kraag naar beneden. Op dat moment kwam haar vader binnenlopen. Hij zei dat hij een bloedneus had gehad. Zijn jas was ook vies, en in zijn zak zat een klapmes. Nu wist ze het zeker, haar vader had Francis O’Moy vermoord. Annie nam de beslissing om zelf de moord op te gaan lossen.

Annie ging naar alle winkels in Edinburgh om het gestolen boek te vinden. De laatste winkel waar ze die dag naartoe ging was de winkel van Katey Mills. Daar zag ze het boek door het raam staan. Katey zei dat ze het boek had gekocht van een jonge weduwe. Later gingen Susie en Annie naar de begrafenis om Mr. Oswald tegen te komen. Maar ze zagen hem niet. Na de begrafenis gingen ze naar een van de grootste hotels aan de overkant van de straat. Daar vertelde Susie dat Mr. Oswald misschien wel een vrouw was, vanwege haar handen. Ze had gelijk, Mr. Oswald was een vrouw: Jane Oswald, de jonge weduwe. Later in het nieuws hoorde ze dat er een getuige was die zei dat een van de twee mannen die met elkaar vochten op haar vader leek. Hij vertelde ook dat er een groene Fiesta was met een vrouw erin. Annie en haar vader praatten een tijdje maar haar vader zei dat hij onschuldig was. Hij moest uit de stad tot de moord was opgelost. Toen hij weg was ging Annie naar de getuige om hem te ondervragen over wat hij had gezien de dag van de moord. Annie ontdekte dat de groene auto eigendom was van Jane Oswald. Maar de auto stond op de naam van Mrs. Moyan. Ze ging naar haar huis, maar Mrs. Moyan zag haar en zette haar in de auto. Ze zei tegen Annie dat ze Mr. Moyan had vermoord en op weg was naar het vliegveld. Annie dacht dat Mrs. Moyan haar zou laten gaan als ze veilig was, maar dat deed ze niet. Mrs. Moyan bracht Annie naar een mijnschacht. Ze reedt weg maar de politie vond haar. Calum en Hamish kwamen uit de politieauto en vroegen aan Mrs. Moyan waar Annie was. Ze vertelde dat ze beneden in de mijnschacht was. Calum en Hamish gingen naar die mijnschacht. Ze vonden Annie en namen haar mee naar huis. Daar vroeg Calum aan Annie om met hem te trouwen.

Jane Oswald moest naar de gevangenis voor fraude en Beryl Moyan bleef voor de rest van het leven weg.

REACTIES

O.

O.

Wow, handig ;-)

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Royal Park Murder door Alanna Knight"