Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The prince and the pauper door Mark Twain

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover The prince and the pauper
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 471 woorden
  • 3 augustus 2004
  • 108 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
108 keer beoordeeld

Boekcover The prince and the pauper
Shadow
The prince and the pauper door Mark Twain
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De hoofdpersonen: Tom Canty en Edward Tudor De samenvatting: Op een dag werden 2 baby’s geboren. de ene was een prins en de andere was een bedelaar. 10 jaar later rende een jongen in een klein donker straatje in de buurt van London bridge. Hij had rampzalige kleren aan. Hij had geen schoenen, en hij was mager en smerig. Hij heette Tom Canty en hij woonde samen met zijn familie in een kamer. Zijn vader had geen geld omdat hij niet wou werken. Dus Tom en zijn zusjes moesten bedelen. Als Tom zonder geld thuis zou komen, kreeg hij klappen van zijn vader. Hij had een vriend. Father Andrew. Hij praatte iedere dag met Tom. Tom wou een prins zijn die frans en latijns kan spreken. Volgende dag had Tom honger toen hij wakker werd. Hij ging naar buiten en liep naar Westminster Palace, de huis van de koning. Soldaten bewaakten de grote poorten. Tom wou de prins zien. Maar de soldaten duwden hem achteruit. Toen ging Tom iedere dag naar Westminster Palace. Op een dag zag Tom een jongen die mooie kleren aanhad. Het was de Prins. Hij wou de prins zien. 1 van de soldaten sloeg Tom. Tom viel en de menigte ging lichen. Tom mocht binnen komen. Hij ontmoette Edward Tudor. Ze leken echt op elkaar. Tom en Edward wouden van plaats ruilen. Ze wouden dit een uur volhouden. Edward werd bedelaar voor een uur. Hij rende naar buiten en kreeg meteen klappen van de soldaten. Edward kwam de vader van Tom Canty tegen. Die sleurde Edward meteen mee. Edward zei dat hij de prins was. Maar de vader van Tom geloofde hem niet en sloeg hem. Tom Canty was nog in Westminster Palace. Hij wachtte op Edward. De uur was al lang voorbij. Later kwam hij een van de zussen van Edward tegen. En hij zei dat hij Tom Canty heette. Maar ze geloofden hem niet. Daarna kwam hij bij de koning die hem ook niet geloofde. De koning vroeg aan Tom waar de zegel was. De vader van tom die sleurde Edward door de stad. Toen kwam kwam er een man die zei dat ie de jongen met rust moet laten. Toen gaf de vader van tom een klap in het gezicht van de man. De man was dood. Later ging de koning dood. Toen werd Edward de nieuwe koning. Edward ontsnapt van de vader van Tom. Edward maakte kennis met iemand die Miles Hendon heette. Hij nam Edward mee naar zijn huis. De familie van Miles dacht dat Miles in frankrijk was vermoord. Omdat hij een soldaat was. En iemand had dat gewoon verzonnen. Later kwam Edward toch Westminster Palace binnen. En Tom was blij. Later gaf Edward een huis aan de moeder van Tom Canty. En zijn familie leefde gelukkig. maar Edward stierf op 15 jarige leeftijd.

REACTIES

J.

J.

goeden dag mensen ik heb zojuist het hele boek verslag gelezen en ik heb zowel nederlands talige spel fouten als zin op bou fouten gezien dus als je dit verslag wil gebruiken haal dan eerst alle fouten er uit et zijn er een stuk of 10

16 jaar geleden

M.

M.

hij wilde geen frans leren hij wilen netjes leren praten en latijns leren maar geen frans

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The prince and the pauper door Mark Twain"