Nederlands
Khaled Hosseini: “De vliegeraar”
Opdracht 5.4.4.10
Gouden uil voor Khaled Hosseini
Khaled Hosseini aan de linkerkant
Brussel: Gisterenavond werd voor de 11de maal de grote winnaar van de Gouden Uil bekend gemaakt. En de winnaar was met meer dan een neuslengte voorsprong Khaled Hosseini met zijn bestseller “de vliegeraar”.
Het boek de vliegeraar is al meerdere keren dit jaar in de kranten verschenen met enkel maar lovende kritieken en het is dus ook geen wonder dat dit het boek is geworden die de gouden uil 2008 in de wacht heeft kunnen slepen.
Korte samenvatting van de inhoud
Het boek verteld over Amir, een jong ventje wiens vader een rijke afgaan is, en zijn vriend Hassan, die de zoon van de bediende van Amir’s vader Baba. Deze 2 jongetjes blijken al vlug onafscheidbaar en doen zowat alles samen.


Zo gaan ze samen naar de vliegerswedstrijd die Amir dan ook wint, ter grootte blijdschap van zijn vader, maar dan worden de 2 jongens gescheiden door dat de communisten het land binnenvallen en zij beslissen om alles achter te laten en naar Californië, Amerika te vluchten.
Biografie en bibliografie
Dit is natuurlijk een pracht verhaal en het eerste gepubliceerde boek van de 43 jarige Khaled Hosseini. Deze man is zelf van Afghaanse afkomst en zelfs van Kabul, de plaatst waar zich het verhaal zich in afspeelt. Hij zelf is tijdens de inval van de communisten gevlucht naar Amerika om daar Asiel te gaan zoeken.
Khaled Hosseini was gisteren enorm gelukkig met zijn prijs en heeft dan een heel inspirerende toespraak gegeven over de problemen die er in zijn thuisland, Afghanistan, zich tot op vandaag nog afspelen. Hij zei zelf dat hij hoopte de mensen te kunnen bereiken met zijn verhalen en dat er zo spoedig mogelijk verandering moest komen.
De Afghaan vertrok kort na zijn speech en heeft voor de rest niemand van de pers te woord gestaan

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.