The diamond hunters door Wilbur Smith

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 1066 woorden
  • 9 augustus 2006
  • 74 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.1
  • 74 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1987
Pagina's
240
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The diamond hunters
Shadow
The diamond hunters door Wilbur Smith
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Jacobus van Byl hoorde dat hij nog maar een paar maanden te leven had. Thuis wijzigt hij zijn testament en pleegt vervolgens zelfmoord. In zijn testament staat dat hij zijn bedrijf: Van der Byl Diamond Company, nalaat aan zijn kinderen Tracey en Benedict. En Johnny, een arme jongen die in de familie was opgenomen. Het bedrijf staat in de schulden en omdat Jacobus ene hekel aan Johnny had liet hij die na aan Johnny. Om deze schulden af te lossen ging Johnny met een baggerschip, de kingfisher, diamanten zoeken op zee.

De volgende dag gaan Johnny en Tracey in een vliegtuig van het bedrijf ene stukje vliegen, boven een eiland met een inham. De inham heeft hoge, steile wanden met ruig stromend water, waar veel diamanten liggen. Diamanten smokkelaar, Hugo Kramer, denkt dat het vliegtuigje van de politie is. Maar als hij het logo van Van der Byl Diamond Company ziet, is hij gerustgesteld. Hugo ontvangt door een stipje op zijn radar zijn ballon, met daaraan een zakje diamanten. De diamanten stopt hij in een blikje: pijlinktvis in tomatensaus. Dan gaat hij naar de “Canning Factory”, als hij terugkomt is het blikje met de diamanten uit zijn jaszak verdwenen.


Dan komt kapitein Sergio Caporetti, hij had voor Johnny de kingfisher in orde gemaakt. De volgende dag om 2 uur zit Johnny na te denken over zijn huwelijk met Ruby, tot dat Tracey binnen komt. Ze vertelt dat ze de 2 eilanden, Thunderbolt en Suicide, had gekocht.

Benedict is in Londen met het blikje van Hugo om ze aan een diamantenslijperij af te geven. Die middag belt Ruby hem om wat af te spreken in een bar. Daarna gaan ze naar het theater en vervolgens naar een feest. Benedict wil met Ruby trouwen, om zo nog meer van Johnny af te kunnen pakken. Ruby wil ook met hem trouwen om dat Benedict veel rijker is. Dan lezen ze in de krant dat Johnny op reis gaat met de kingfisher en dat hij de eilanden Thunderbolt en Suicide heeft gekocht.

Benedict en Ruby willen gaan saboteren. Ze gaan naar Sergio en kopen hem om voor 25.000 pond. Sergio stuurt Johnny een telegram dat de motor van de kingfisher stuk is en er 10 dagen vertraging zal zijn.

Dan komt er een computermonteur die een machine die de diamanten filtert in de boot plaatst. Zo krijgt Benedict de grote diamanten en Johnny de kleine, waardeloze.

Later is er een feest op de kingfisher, Johnny ziet de nieuwe machine wel maar vraagt er niet naar. Diezelfde avond vertrekken ze. Ze vissen 3 dagen lang, alleen maar kleine diamanten op. Johnny gaat van boord en vaart even heen en weer met de Wild Goose. Sergio haalt intussen de grote diamanten uit de kingfisher voordat Johnny terug is.

Sergio geeft die diamanten aan Kramer, die brengt ze aan Benedict.

Met deze diamanten betaald hij de schulden af om Johnny onder druk te zetten.


Dan gaat Benedict samen met Ruby naar Johnny (& Tracey). Ze vertellen dat Johnny binnen 3 dagen de schuld moet terug betalen. Daarna verteld Ruby hem dat ze wil scheiden. Maar Johnny geeft niet op en geeft Tracey de opdracht de kingfisher klaar te maken.

Benedict is boos omdat Johnny niet verslagen is en dumpt Ruby. Ruby is van plan alles te vertellen over de machine in de kingfisher. Ze rijdt naar Johnny’s hotel, maar hij is ene uur gelden vertrokken. Dan komt ze Tracey tegen en verteld haar van de omkoping. Tracey gaat naar Johnny op de Kingfisher toe.

Ondertussen is Benedict in de kamer van zijn vader met het zelfmoordwapen van zijn vader aan het spelen. Als Ruby binnen komt en verteld wat ze heeft gezegd, schiet hij haar neer. Hij is bang en rijd naar de Cartridge Bay om door Kramer naar een veilige plek gebracht te worden.

Johnny en Sergio zoeken diamanten totdat Tracey vanuit de Wild Goose op de ladder van de Kingfisher probeert te springen. Ze haalt het met 1 arm, maar Johnny weet haar op het dek te krijgen. Tracey verteld alles aan Johnny. Ze gaan de controle kamer in en ontdekken de machine en de grote diamanten. Sergio heeft argwaan en als hij merkt dat ze de grote diamanten hebben, sluit hij ze op in de controle kamer.

Als Kramer terug komt in de Cartridge Bay neemt hij Benedict mee. Sergio verteld wat er gebeurd is. Na 2 uur varen komen ze de Kingfisher tegen. Benedict gaat aan boord. Sergio moet van Benedict het computerprogramma verwijderen en daarna zouden ze vluchten naar Zuid-Amerika. Benedict sluit de rest van de bemanning op en plaats daarna een bom. Benedict springt op de Wild Goose, maar Sergio zit nog op de kingfisher als de bom ontploft. Benedict grijpt Sergio vast, maar Sergio heeft nog een zakje diamanten in zijn hand. En om niet te zinken wordt hij door zijn hand geschoten.

Sergio gaat terug om Johnny en Tracey te bevrijden. Sergio neemt Tracey in zin armen en Johnny stopt het opzuigen van de diamanten. De boot stopt met zinken, maar de Wild Goose zonk ondertussen wel steeds verder. Benedict ging er op een rubberboot vandoor.

Om middernacht gaat de storm liggen en roept Johnny dokters en politie op via de radio. Sergio vaart de kingfisher naar de Cartridge Bay. Hij is erg verzwakt en overlijd. Johnny kan niet slapen en denkt opeens aan ene rotsformatie: The Red Gods. Die ligt in de stroming van Thunderbolt en Suicide. Als er lijken zouden zijn, spoelen ze daar aan. Hij vaart erheen en vind het levenloze lichaam van Kramer en een rubberboot. Vanuit de rubberboot lopen voetsporen weg. Johnny volgt deze voetsporen en vind de jas van benedict, met daarin een zakje diamanten. Hij ziet naast het spoor van Benedict ook een spoor van hyena voetstappen. Dan hoort hij een schreeuw en ziet achter ene zandheuvel Benedict tussen een paar hyena’s. Benedict leeft nog.

Johnny wil Benedict laten liggen, maar weet dat hij dat niet kan doen. Johnny jaagt de hyena’s weg, pakt Benedict en loopt terug richting de auto. Hij loopt tot ver in de nacht, maar de hyena’s blijven volgen. De volgende morgen zin de hyena’s heel dicht bij maar is Johnny uitgeput.

Dan herinnert hij zich de fakkels die hij had meegenomen. Hij steekt ze aan en jaagt zo de hyena’s weg en trekt ook de aandacht van de politie met een helikopter. Zo worden ze gered!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

hij is wel goed maar er staan wel een aantal spelfouten in

7 jaar geleden

Andere verslagen van "The diamond hunters door Wilbur Smith"