De Da Vinci Code
De Da Vinci Code is geschreven door Dan Brown en is inmiddels ook verfilmd.
Dan Brown is een Amerikaanse schrijver geboren in 1964. Hij heeft Engelse Literatuur en Kunstgeschiedenis gestudeerd. Zijn eerste boek is Digital Fortress, maar hij wordt pas internationaal bekend na de publicatie van De Da Vinci Code. Dan Brown is beschuldigd van plagiaat voor De Da Vinci Code door 2 andere schrijvers. De rechter heeft hem vrijgesproken. Andere werken van Dan Brown zijn ‘Het Bernini Mysterie’ en ‘De Delta Deceptie’.
De Da Vinci Code gaat over de zoektocht naar de Heilige Graal. Het verhaal begint als er op een avond 4 mensen worden vermoord, de 4 leden van de Priorij van Sion. Professor Langdon wordt beschouwd als verdachte, maar weet met behulp van Sophie Neveu te ontsnappen uit de klauwen van hoofdinspecteur Fache. Ze vluchtten en proberen ondertussen de aanwijzingen die, de voorzitter van de Priorij van Sion, Jacques Saunière, achterliet voordat hij vermoord werd, op te lossen. Zo komen ze op een gegeven moment bij Sir Leigh Teabing, een rijke man die gefascineerd is door de heilige graal. Ze vluchten verder naar Engeland. Uiteindelijk blijkt dat Teabing de graal zelf wilt en dat hij de opdracht heeft gegeven om de 4 leden van de Priorij van Sion te vermoorden. Langdon en Neveu zijn inmiddels niet meer verdacht en Teabing word opgepakt. Langdon en Neveu komen er achter dat Neveu van Jezus Christus afstamt, en Neveu vind haar familie terug. Langdon gaat verder op zoek naar de heilige graal.
In het verhaal zitten veel complotten en mysteries die worden ontdekt, je moet dus goed je aandacht er bij houden, en soms ben je bijna geneigd om iets even terug te lezen om het beter te begrijpen. Er zijn ook nog veel andere boeken geschreven die dieper ingaan op de beweringen en complotten.
Ik vind het een heel goed boek, je leest er snel doorheen door een makkelijke schrijfstijl. Wel moet je je aandacht er goed bijhouden. Het leuke is dat je je echt af gaat vragen hoe het nou allemaal in het echt gaat en wat nou waar en niet waar is. Het is wel degelijk fictief op grote stukken, maar het stuk over ‘het laatste avondmaal’ klopt wel, zeker als je er later nog een plaatje van ziet, dan ben je helemaal verbaasd. Nadat je het gelezen hebt, heb je echt een gevoel van, ik wil zelf op onderzoek uit en kijken wat er allemaal van waar is etc.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

kip

kip

goede korte duidelijke samenvatting

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

Goede samenvatting, niet te uitbundig, precies goed want ik schrijf niet zo graag.

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast